19:58 22.04.2016

"Лікар Ліза" відвідала Савченко в СІЗО - адвокат

2 хв читати
"Лікар Ліза" відвідала Савченко в СІЗО - адвокат

(розширена)

Київ. 22 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Член Ради з прав людини при президенті РФ Єлизавета Глинка в п'ятницю відвідала українського військовослужбовця та парламентаря Надію Савченко, що перебуває в ростовському СІЗО, повідомив її адвокат Микола Полозов.

"Сьогодні "лікар Ліза" відвідала Надію Савченко", - написав він на своїй сторінці у Twitter.

Адвокат також нагадав, що рік тому Є.Глинка відвідувала Н.Савченко в СІЗО.

"Нагадаю, рік тому вона ж умовляла Надію визнати провину. Що цього разу – ще невідомо", - наголосив він.

Пізніше в ефірі телеканалу "112.Україна" М.Полозов зазначив, що "лікар Ліза" - абсолютно прокремлівська людина, і просто так вона нікуди їздити не буде".

"Тут ійшлося про дезінформацію Надії. Їй пропонували сидіти тихо, мотивуючи це тим, що її можуть скоро звільнити, щоб не було шуму, щоб усе було тихо, щоб дати можливість Путіну зберегти свій імідж", - висловив думку адвокат.

М.Полозов переконаний, що відвідування лікарем Лізою Н.Савченко є діями вищого керівництва Росії у зв'язку з останніми подіями. "Я думаю, що це чергове вкидання, ініційоване. Це реакція на вчорашню заяву ПАРЄ про те, що вводитимуться нові персональні санкції за "списком Савченко", і Кремль намагається відчайдушно змінити порядок денний", - заявив він.

При цьому адвокат зазначив, що після візиту до "доктора Лізи" більше в СІЗО нікого не пустили. М.Полозов також поінформував, що дізнатися про реакцію самої Н.Савченко на ці відвідини вдасться не раніше понеділка, коли захисники зможуть відвідати Н.Савченко.

Згідно з даними ЗМІ, Є.Глинка (відома як "лікар Ліза") російський філантроп, за освітою лікар-реаніматолог, фахівець у галузі паліативної медицини, виконавчий директор фонду "Справедлива допомога", а також член Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президентові РФ.

Як повідомлялося, 22 березня Донецький міський суд Ростовської області РФ засудив Н.Савченко до 22 років колонії загального режиму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міжнародний кримінальний суд розслідує російські кібератаки на цивільну інфраструктуру України як можливі воєнні злочини

Сиріл Рамафоса переобраний президентом ПАР

У G7 закликають до олімпійського перемир'я - комюніке

Країни G7 виділять Україні $50 млрд додаткового фінансування за рахунок доходів від заморожених активів РФ без шкоди для інших внесків - комюніке

Ситуація в українській енергосистемі наступного тижня буде складнішою - голова "Укренерго"

З півночі на фронті було вже 71 бойове зіткнення, на курахівському напрямку вбито 36, поранено 60 окупантів

Мирна жителька загинула через ворожий авіаудар по Глушківці на Харківщині - прокуратура

Відключення е/е в суботу будуть жорсткішими в період з 16:00 до 20:00 - "Укренерго"

Участь у Саміті миру візьмуть 100 делегацій, зокрема 57 глав держав і урядів - Швейцарія

Зеленський прибув до Швейцарії для участі в Глобальному саміті миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА