13:07 26.04.2016

Міжнародний арбітраж заслуховуватиме позов Коломойського до РФ щодо аеропорту "Бельбек" 12-14 липня в парі з позовом Приватбанку

3 хв читати
Міжнародний арбітраж заслуховуватиме позов Коломойського до РФ щодо аеропорту "Бельбек" 12-14 липня в парі з позовом Приватбанку

Міжнародний арбітражний суд у Гаазі (Permanent Court of Arbitration) продовжує розгляд за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського і ТОВ "Аеропорт "Бельбек" (Севастополь, Крим) до Російської Федерації, попри неучасть відповідача.

Згідно з прес-релізом арбітражу, позивачі надають відповіді на питання складу арбітражу, вже визначені дати слухання з питань юрисдикції і допустимості; слухання буде проведено одночасно із слуханням у справі ПАТ КБ "Приватбанк" і ТОВ "Фінансова компанія "Фінілон" проти Російської Федерації 12-14 липня 2016 року.

Раніше склад арбітражу ухвалив рішення про те, що розгляд буде продовжений, попри ненадання відповідачем (РФ - ІФ) заперечень щодо позову. Склад арбітражу також вирішив продовжити розгляд справи на основі роздвоєного розгляду й адресувати питання юрисдикції та допустимості в попередній процедурі.

Склад арбітражу поставив питання сторонам 18 грудня 2015 року, 29 лютого 2016 року позивачі надали відповіді на питання складу арбітражу, але відповідач - РФ - не надав ніяких відповідей на питання складу арбітражу у встановлений термін (до 29 лютого 2016 року).

У справі Приватбанку і фінкомпанії "Фінілон" проти РФ, що розглядається тим же складом арбітражу, відповіді Росії також отримані не були.

У результаті арбітраж вважає доречним призначити експерта з питань цивільного права України і цивільного права Російської Федерації, відповідно до регламенту ЮНСІТРАЛ, вирішив провести слухання у справах у вказані вище дати. Склад арбітражу також поставив два додаткові питання позивачам, запрошуючи їх надати відповіді до 4 квітня 2016 року.

Раніше з посиланням на ці видання Deutsche Welle повідомлялося, що в позові І.Коломойський стверджує, що у нього був контракт до 2020 року на управління пасажирським терміналом аеропорту "Бельбек" в Севастополі, націоналізованим після анексії Криму Росією. Тепер він вимагає від РФ компенсації втрат у вигляді можливого доходу від терміналу. Йдеться про суму в $15 млн.

У вересні 2014 року, повідомлялося, що І.Коломойський не має наміру обстоювати права на майно в Криму і Росії, а має намір подавати позов до Гаазького трибуналу на відшкодування матеріального збитку у розмірі $2 млрд.

"Я підготував один позов з приводу аеропорту "Бельбек". Там я брав участь в акціонерному капіталі. І коли його конфіскували, я написав лист Дмитру Анатолійовичу Медведєву - така юридична процедура. Впродовж шести місяців він повинен буде повідомити про готовність відшкодувати мої збитки", - повідомив тоді І.Коломойський.

Приватбанк (Дніпропетровськ) заснований в 1992 році. Станом на 1 січня 2016 року його провідними акціонерами є Г. Боголюбов (пряма участь - 33,2525%, опосередкована - 8,3346%) і І.Коломойський (пряма участь - 41,6572%, опосередкована - 8,3346%).

Згідно з даними Нацбанку України (НБУ), на 1 жовтня 2015 року за розміром загальних активів (241,809 млрд грн) банк був найбільшим серед 123 банків, що діяли в країні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дрони СБУ вразили нафтобазу та електропідстанцію в Бєлгородській і Липецькій областях РФ - джерело

Фільм "Королівство планети мавп" зібрав $56,5 млн у дебютний вікенд

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

Експеримент із дистанційного обстеження знищеного житла на окупованих територіях потребує масштабування - Верещук

ГУР ідентифікувало російських льотчиків, які обстрілюють територію України з літаків Ту-95МС і Ту-160

Окупанти за добу обстріляли Суми, Білопілля та 18 прикордонних сіл Сумської області, є загиблий і поранені

Унаслідок ворожих обстрілів у Вовчанську семеро постраждалих за добу

Науседа перемагає в першому турі виборів президента в Литві

Укрпошта випустить марки з кримськотатарською та харківською вишивками

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА