11:14 28.04.2016

Шустер узяв кредит на Кіпрі на придбання будинку в Італії

3 хв читати
Шустер узяв кредит на Кіпрі на придбання будинку в Італії

Журналіст, телеведучий, громадянин Канади Савік Шустер у 2008 році уклав договір фінансового кредиту з резидентом Кіпру для отримання кредитних коштів на придбання будинку в Італії, податкова перевірка з цього питання не проводилася, роз'яснює адвокат С. Шустера Ярослав Романчук.

"Договір фінансового кредиту укладено у 2008 році між резидентом Кіпру і Савіком Шустером, громадянином Канади. Цей кредитний договір не реєструвався в Національному банку України. Цей договір дійсний на сьогоднішній день, він не припинений, і строк позовної давності застосовуватися не може, прощення боргу кредитором не було. Цільове призначення цих кредитних коштів - придбання будинку в Італії", - йдеться в заяві адвоката, поширеній у четвер.

Я. Романчук наголосив, що правовідносини між двома суб'єктами відбувалися за межами території України. Кошти на придбання будинку надходили на рахунок С. Шустера в Італії, гроші в Україну не заходили.

"Податкова перевірка з цього питання не проводилася. Податкові зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб не нараховувалися, оскільки об'єкта оподаткування не було", - пояснив він.

Водночас, наголошує адвокат, кримінальне провадження за цим фактом, що проводить Слідче управління фінансових розслідувань ГУ Державної фіскальної служби (ГФС) в Києві, порушено на підставі заяви народного депутата України. Процесуальний статус С. Шустера на сьогоднішній день визначено як свідок, підозру про злочин йому ніхто не висував.

"Виходячи з цього, можна стверджувати, що рішення, яке б ґрунтувалося на неправдивій інформації, має бути скасовано (йдеться про анулювання дозволу на роботу в Україні – ІФ)", - вказує адвокат.

"На сьогодні це правовідносини між резидентом Кіпру і Савіком Шустером, громадянином Канади, які ніяк не пов'язані з державою Україна", - також зазначає Я. Романчук.

Раніше Київський міський центр зайнятості наказом від 25.04.2016 №54 анулював дозвіл №43388 на роботу С. Шустера у ТОВ "СавікШустерСтудія" на посаді генерального директора на підставі нібито надання недостовірних даних про відсутність судимості. 22 квітня в Держслужбу зайнятості надійшов лист від Державної фіскальної служби про те, що щодо С. Шустера здійснюється кримінальне провадження, внесене Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань ДФС 5 жовтня 2015 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

"Згідно з п. 24 Порядку (Порядок видачі, продовження дії та анулювання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, затверджений постановою Кабміну №437 від 27 травня 2013 року - ІФ), підставою для відмови в продовженні дозволу є відбування іноземцем або особою без громадянства на момент оформлення дозволу покарання за скоєння злочину або здійснення стосовно нього кримінального провадження", - наголошується в повідомленні.

С. Шустер 26 квітня направив до Держслужби зайнятості заяву щодо наказу Київського міського центру зайнятості №54.

Державна служба зайнятості (Центральний апарат) 28 квітня призупинила дію рішення Київського міського центру зайнятості щодо анулювання дозволу на роботу в Україні громадянина Канади, журналіста і телеведучого С. Шустера до з'ясування обставин.

ДФС повідомляла, що С. Шустер не надав до податкової інспекції декларацію про отримані доходи і ухилився від сплати податку з доходів фізичних осіб на суму понад 2,1 млн грн.

Слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Києві розслідує кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 і 3 ч. ст. 212 Кримінального кодексу України, за фактом умисного ухилення від сплати податків стосовно громадянина Канади С. Шустера та відносно службових осіб ТОВ "Савік Шустер Студія". "У рамках провадження планується проведення податкової перевірки Шустера С. щодо повноти сплати податків з суми неповернутої позики", - йдеться в його повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА