14:05 28.04.2016

Процедура екстрадиції Савченко до України триватиме до кінця літа

2 хв читати
Процедура екстрадиції Савченко до України триватиме до кінця літа

Адвокат Надії Савченко, засудженої на 22 роки колонії у справі про вбивство російських журналістів, Микола Полозов в п'ятницю планує оформити пакет документів для передання підзахисної на Батьківщину.

"За конвенцією про видачу Мін'юст сторонни, що передає запит, направляє до запитуваної сторони пакет документів. Запитувана сторона зобов'язана з'ясувати в екстрадованої особи, чи погоджується вона їхати, чи не загрожує їй що-небудь у цій країні. Ці документи вона має заповнити. Завтра прилечу до Ростова, поїду до неї, ми все запишемо, віддамо", - сказав М. Полозов журналістам в четвер в Астрахані.

Він висловив сподівання, що "процедура відбуватиметься в прискореному режимі".

"Вся процедура триватиме мінімум півроку в звичайному режимі. Коли вона підпише ці документи, вони передаються до Мін'юсту, Мін'юст направляє їх до суду за місцем відбування нею покарання, зараз це СІЗО N3 міста Новочеркаськ. Суд має прийняти рішення. Плюс вони мають отримати від України визнання вироку", - пояснив М. Полозов.

Він також зауважив, що вся процедура становить собою "в політичному сенсі якийсь обмін".

"А вирок стосовно Єрофеєва та Александрова ще не набув чинності. Він вступає в силу лише 25 травня. І з ним така сама процедура. Тому ми можемо говорити, що десь до кінця літа завершиться процедура екстрадиції - ІФ)", - додав адвокат.

22 березня, Донецький міський суд Ростовської області визнав українську льотчицю Н.Савченко винною у справі про вбивство російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина групою осіб за попередньою змовою з мотивів ненависті і ворожнечі і засудив її до 22 років колонії загального режиму.

Суд також визнав її винною в замаху на вбивство і в незаконному перетині кордону РФ.

Вирок вступив у силу 5 квітня. З 6 квітня засуджена оголосила сухе голодування, вимагаючи повернути її на батьківщину. Днями Н.Савченко після телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком вирішила припинити свою акцію.

Росія і Україна домовляються про обмін Н.Савченко на росіян Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, засуджених судом в Києві.

18 квітня 2016 року колегія суддів Голосіївського районного суду Києва засудила Є. Єрофєєва і О. Александрова до 14 років ув'язнення. Суд також постановив залишити засуджених росіян під вартою до вступу вироку в силу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА