15:00 02.05.2016

В Одесі біля Соборної площі стався конфлікт за участю активістів

2 хв читати
В Одесі біля Соборної площі стався конфлікт за участю активістів

Біля Соборної площі в Одесі стався конфлікт між трьома активістами, які патрулювали вулиці, і 21-річним одеситом.

Як повідомила в понеділок прес-служба Приморського відділу поліції в м. Одесі, до поліції надійшло повідомлення, що представники одного з громадських формувань міста Одеси нібито завдали тілесних ушкоджень 21-річному одеситові.

"Під час встановлення усіх обставин випадку з'ясувалося, що представники громадського об'єднання забезпечували публічний порядок на території обслуговування. 21-річний одесит, який ішов по вулиці, побачив активістів і почав утікати. Це здалося підозрілим громадським активістам, тому вони почали затримувати молоду людину", - сказано в повідомленні.

Як уточнив спікер ГУ Нацполіції в Одеській області Андрій Костюк в ефірі телеканалу "112.Україна", всі четверо були затримані й доставлені у відділ поліції для з'ясування обставин.

За його словами, були затримані люди в районі Грецької площі.

"Зараз мені повідомляють, що на Грецькій площі затримали двох молодих людей з газовими балончиками "Терен". Вони теж доставлені у відділення поліції. З'ясовуватимуться обставини, чому і звідки вони рухалися, які в них були наміри", - сказав А.Костюк.

Він також зазначив, що наразі затримано близько 5 осіб. "Усі вони переважно молоді люди, які хотіли через оточення пройти на Куликове поле, виявляли агресивну поведінку, а двоє з них вимовляли антиукраїнські гасла. Вони були затримані й доставлені у відділ поліції", - повідомив А.Костюк.

Він повідомив, що на Куликовому полі поки що нікого не пускають, попри те, що вибухонебезпечних предметів не виявлено, триває перевірка площі та Будинку профспілок.

Як повідомлялося, в понеділок поліція затримала п'ятьох чоловіків, які порушували громадський порядок на Куликовому полі.

Поліція знайшла три гранати в підземному переході біля Одеського залізничного вокзалу – неподалік від Куликова поля. За цим фактом розпочато перевірку.

Крім того, за інформацією Приморського відділу поліції м. Одеси, в центрі Одеси затримано чоловіка з димовою шашкою.

Прохід на Куликовому полі, де 2 травня о 14.00 запланована панахида за загиблими в Будинку профспілок, досі закритий, незважаючи на те,що повідомлення про мінування не підтвердилося.

Як повідомлялося, охороняти порядок в Одесі з 30 квітня до 10 травня будуть близько 3 тис. правоохоронців, зокрема Національна гвардія та спецпідрозділ СБУ "Альфа".

У 2014 році 2 травня під час громадянських зіткнень між проросійськими та проукраїнськими активістами загинуло 48 осіб і понад 200 постраждали. Велика частина загиблих померла внаслідок пожежі в Будинку профспілок на Куликовому полі, де розташовувався табір проросійських активістів. Проте першими жертвами зіткнень були проукраїнські активісти, загиблі в районі Грецької площі, де по них відкрили стрільбу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА