12:12 04.05.2016

Ситуація з нападом на працівників "7 каналу" потребує політичних рішень

1 хв читати
Ситуація з нападом на працівників "7 каналу" потребує політичних рішень

В Україні почастішали напади на працівників ЗМІ, про що свідчить, зокрема, напад на знімальну групу "Сьомого телеканалу" в Одесі у вівторок, ситуація потребує політичного рішення, заявляє міністр інформаційної політики України Юрій Стець.

"Останнім часом кількість нападів на журналістів збільшилася, особливо в регіонах. Ситуація однозначно потребує певних політичних рішень, тож Міністерство інформаційної політики звернеться до Національної поліції з пропозицією розслідувати подібні випадки в режимі максимальної прозорості та оперативності", - йдеться в заяві Ю.Стеця, оприлюдненій прес-службою Мінінформполітики в середу.

У відомстві нагадують, що 3 травня біля офісу "Сьомого телеканалу" в Одесі з використанням помпової рушниці стріляли в знімальну групу каналу, після чого в місті Національна поліція оголосила план "Перехоплення".

Як повідомлялося, внаслідок нападу постраждали два оператори і журналіст. За словами одного з працівників телеканалу, вони дістали дуже серйозних травм; їм було надано невідкладну медичну допомогу. Пізніше з'явилася інформація, що правоохоронці встановили особу власника автомобіля "Хонда" і помпової рушниці, з якої велася стрільба, ним виявився житель Білгорода-Дністровського Одеської області.

"7 канал" - один із найстаріших в Одесі. В різний час до нього були причетні колишні мери Одеси Руслан Боделан, Едуард Гурвіц, Олексій Костусєв. Нині канал пов'язують із бізнесменом Аднаном Ківаном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА