16:45 05.05.2016

Блокування жителями Волині демаркаційних робіт Білорусі може негативно позначитися на білорусько-українських відносинах

2 хв читати
Блокування жителями Волині демаркаційних робіт Білорусі може негативно позначитися на білорусько-українських відносинах

Жителі Любешівського району Волинської області заблокували демаркаційні роботи Білорусі на кордоні з Україною, що може негативно позначитися на двосторонніх білорусько-українських відносинах.

"На ділянці кордону у межах Ветлівської селищної ради Любешівського району Волинської області місцеві жителі висловлюють невдоволення щодо проведення демаркаційних робіт білоруською стороною і того, що, на їхню думку, делімітацію українсько-білоруського кордону було проведено невірно. У зв'язку з цим білоруська сторона в лютому 2016 року змушена була припинити інженерні роботи. Проблемною ділянкою став Жировський канал, який проходить уздовж кордону, і відповідно до договору на цій ділянці належить Республіці Білорусь", - повідомив помічник голови Держприкордонслужби України, прес-секретар Олег Слободян на брифінгу в четвер в Києві.

За його словами, нині білоруська сторона не може відновити інженерні роботи, оскільки "місцеві жителі не дозволяють цього зробити".

"Така ситуація може призвести до зриву польових демаркаційних робіт на державному кордоні, що, у свою чергу, негативно вплине на двосторонні міждержавні відносини", - наголосив О.Слободян.

Він також повідомив, що спроби пояснити жителям абсурдність їхніх дій результату не дали. "Наразі перевіряється інформація, що насправді причиною акції місцевих жителів є не захист державних інтересів, а звичайна для регіону потреба - брати з каналу воду для миття бурштину", - сказав він.

О.Слободян також повідомив, що Державна прикордонслужба поінформувала про цю конфліктну ситуацію центральні органи виконавчої влади, правоохоронні органи та органи місцевого самоврядування і вживає "всіх необхідних заходів для дотримання режиму державного кордону та недопущення неправових дій на цій ділянці".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА