09:26 16.05.2016

Міністр культури України відвідав Швецію і зустрівся зі шведською колегою

1 хв читати
Міністр культури України відвідав Швецію і зустрівся зі шведською колегою

У рамках візиту в Королівство Швеція міністр культури України Євген Нищук провів зустріч з міністром культури і демократії Аліс Ба Кунке, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України.

"Зараз, коли ми маємо можливість реформувати Міністерство, важливо виділити низку маркерів для співпраці. Серед іншого, у рамках спільних семінарів і кластерів, а особливо - в кооперації з питань децентралізації, всього того, де наші партнери зі Швеції вже мають великий досвід ", - цитує Є.Нищука прес-служба уряду.

Згідно з повідомленням, шведський міністр підтвердила готовність до співпраці і повідомила, що Швеція готова направити в Україну своїх фахівців для впровадження в українських реаліях шведських нововведень, які вже отримали позитивні відгуки в Швеції.

Також, як повідомляється, під час розмови були порушені питання функціонування, розвитку і підтримки в Україні креативних індустрій - моди, фотографії, сучасного мистецтва.

У рамках бесіди міністри також обговорили питання захисту пам'ятників ЮНЕСКО, свободи вираження і преси, гендерної рівності, обговорили напрями копродукції і підтримку на державному рівні функціонування Українського інституту в Швеції. Також А.Ба Кунке висловила свою стурбованість подіями на Донбасі.

Згідно з повідомленням, міністр ще раз привітала Україну з перемогою на пісенному конкурсі "Євробачення-2016" і запропонувала всебічну допомогу в організації на належному рівні конкурсу, який за правилами відбудеться наступного року в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

Двох харків'ян, які наводили ворожий вогонь на місця зосередження ЗСУ, засуджено до 15 років в'язниці - прокуратура

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

ВР рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, який регулює діяльність держорганів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА