17:36 24.05.2016

Працівницю посольства України в Словаччині відкликано

2 хв читати
Працівницю посольства України в Словаччині відкликано

Міністерство закордонних справ України підтверджує відкликання першого секретаря посольства України в Словаччині Оксани Лищишин, чоловіка якої затримали на кордоні з контрабандним вантажем сигарет.

"Інформація відповідає дійсності. Дипломата відкликано", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" речник МЗС України Мар'яна Беца у вівторок.

Як повідомлялося, про спробу незаконного переміщення через держкордон тютюнових виробів особою з дипломатичним паспортом, якій запобігли в пункті пропуску "Лужанка", повідомила прес-служба Державної фіскальної служби у Закарпатській області.

"21 травня 2016 р. на пункт пропуску в "зелений коридор" заїхав легковий автомобіль марки VW Transporter під керуванням громадянина України. Митному контролю громадянин надав дипломатичний паспорт, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, листа одного з посольств України про те, що в автомобілі перевозиться дипломатичний вантаж, який, відповідно до конвенції, не підлягає контролю", - повідомила прес-служба ДФС в області.

У понеділок, 23 травня, голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль повідомив, що затриманий із вантажем контрабандних сигарет мікроавтобус "Фольксваген-Транспортер" належить посольству України в Словаччині, а водій - "житель Києва Сергій Лищишин, який є чоловіком першого секретаря посольства України в Словаччині О.Лищишин".

При цьому, зазначає Г.Москаль, чоловік пред'явив митникам і прикордонникам "дипломатичний паспорт і підписаного його дружиною листа, згідно з яким з 21 по 24 травня мікроавтобус перевозить дипломатичний вантаж і не підлягає контролю". Коли митники, запідозривши наявність контрабанди, почали наполягати на огляді, "С.Лищишин учинив скандал, погрожуючи викликом консула тощо".

"Митники зв'язалися МЗС України і після отримання дозволу на огляд мікроавтобуса виявили 5,685 тис. блоків сигарет вартістю 620 тис. грн", - наводить слова Г.Москаля його прес-служба.

На скликаному того самого дня брифінгу заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що "МЗС не надавало права цій сім'ї використовувати ніякий наш автотранспорт, наші можливості і ніяка пошта йому не передавалася - ні дипломатична, ніяка".

При цьому заступник міністра зазначив, що в МЗС чекають на отримання копії листа з підписом першого секретаря посольства України в Словаччині, про який заявляли раніше Г.Москаль та ДФС у Закарпатській області.

Він також повідомив, що якщо факт існування такого листа підтвердиться, цього працівника посольства буде відкликано в Україну і він понесе відповідальність згідно з українським законодавством.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА