17:09 26.05.2016

ДСНС України отримала від НАТО обладнання для розмінування територій у зоні АТО

2 хв читати
ДСНС України отримала від НАТО обладнання для розмінування територій у зоні АТО

Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України отримала від НАТО обладнання для піротехніків, які здійснюють розмінування територій у зоні проведення антитерористичної операції.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", церемонія передачі відбулася в четвер у Києві.

Присутній на церемонії заступник генерального секретаря НАТО з питань нових викликів з безпеки Сорін Дукару зазначив, що обладнання передається у рамках програми НАТО "Надання допомоги в проведенні гуманітарного розмінування в Україні", розпочатої ще в липні 2015 року.

"В Україні зараз склалися умови високої загрози, і це потребує відповідної реакції з боку спеціальних служб. Цей проект покликаний допомогти посилити цю реакцію. Мета його - сприяння в поліпшенні функцій ДСНС, а також допомога в проведенні гуманітарного розмінування. У рамках проекту ми передаємо обладнання, а також проводимо спеціальні тренінги для українських фахівців", - зазначив він.

Заступник генсека НАТО також наголосив, що у рамках співпраці Альянсу з українською владою українських фахівців залучають до різних дослідницьких проектів, що проводяться під егідою НАТО.

У свою чергу глава ДСНС України Микола Чечоткін повідомив, що від початку проведення АТО піротехніки ДСНС знешкодили 57 тис. вибухонебезпечних предметів, зокрема 760 встановлених незаконними збройними формуваннями (НВФ) і замаскованих під дитячі іграшки. Загалом фахівці служби розмінували 13 тис. га територій і 40 тис. га акваторій.

М.Чечоткін поінформував, що сьогодні Альянс передав Україні чотири вибухозахисні костюми Med-Eng, комбіновані металодетектори, рамки для збільшення глибини пошуку, рамки для пошуків у важкодоступних місцях, тактичні окуляри, засоби життєзабезпечення в польових умовах.

"Цей пакет допомоги дасть змогу відновити функціонування розграбованих піротехнічних підрозділів у Донецькій і Луганській областях. Увесь пакет цієї допомоги розрахований на чотири піротехнічні розрахунки - 22 людини особового складу", - наголосив глава ДСНС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА