12:07 28.05.2016

Директор НАБУ підтвердив отримання документів "чорної каси" Партії регіонів

2 хв читати
Директор НАБУ підтвердив отримання документів "чорної каси" Партії регіонів

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник підтвердив оприлюднену в ЗМІ інформацію про передання в Бюро документів "чорної каси" Партії регіонів.

"Учора у другій половині дня (27 травня – ІФ) документи отримано", - сказав А.Ситник агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

У тижневику "Дзеркало тижня. Україна" в суботу опубліковано інтерв'ю колишнього першого заступника глави Служби безпеки України Віктора Трепака, який стверджує, що передав в НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів деяким колишнім і нинішнім високопоставленим чиновникам. За його словами, йдеться про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько $2 млрд.

"Значна частина цих матеріалів – "амбарна книга" корупційних виплат, які систематично здійснювалися за рахунок "общака" або "чорної каси" Партії регіонів. Уперше в поле зору правоохоронних органів потрапляє масив матеріалів, які стосуються не одного чи кількох злочинів, а системної багаторічної корупційної діяльності організованої структури, яка діяла на базі відомої політичної партії і мала на меті незаконне захоплення влади і її протиправне використання", - розповів В.Трепак.

За його даними, серед фігурантів цих матеріалів – "посадові особи найвищого рівня, міністри і керівники відомств, народні депутати, відомі політики, громадські діячі, представники міжнародних організацій, судді, зокрема вищих судових інстанцій".

Екс-заступник глави СБУ "в інтересах майбутнього слідства" відмовився називати прізвища чиновників і політиків, які фігурують у документах, а також обставини, за яких ці люди отримували гроші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА