15:04 28.05.2016

Ситуація в зоні АТО загострилася напередодні

1 хв читати
Ситуація в зоні АТО загострилася напередодні

Спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко констатує, що ситуація в зоні проведення антитерористичної операції погіршилася 27 травня.

"Учора ситуація в районі проведення АТО різко загострилася. Противник збільшив вогневий вплив на донецькому і маріупольському напрямках. НЗФ застосовували міномети та артилерію, зокрема реактивну", - розповів він на брифінгу в суботу в Києві.

Так, різко погіршилася обстановка на маріупольському напрямку: на схід від Богданівки сили АТО відбили напад ворожої ДРГ. У районі Докучаєвська після 18.00 і до опівночі противник вчинив низку потужних обстрілів із важкого озброєння, використавши міномети, 152-мм артилерію і установку "Град". Загалом за добу, за словами А.Лисенка, на цьому напрямку зафіксовано 23 обстріли, зокрема 9 - з важкого озброєння, і одне бойове зіткнення.

На донецькому напрямку ситуація не змінилася: тривають потужні ворожі обстріли в Луганському, Зайцевому та Авдіївці. Противник активно застосовує міномети: загалом по українських позиціях було випущено до 90 мін. Загалом за добу на донецькому напрямку сталося 14 ворожих обстрілів, зокрема чотири мінометні.

На луганському напрямку сталося два ворожих обстріли – в Станиці Луганській (противник застосував БМП) та Попасній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА