15:33 28.05.2016

На Яворівський полігон у Львівській області слід направляти для навчання найкращих офіцерів

2 хв читати
На Яворівський полігон у Львівській області слід направляти для навчання найкращих офіцерів

На Яворівський полігон слід направляти для навчання найкращих офіцерів Сухопутних військ Збройних сил України, наголошує командувач Сухопутних військ США у Європі генерал Фредерік Бен Ходжес.

"Я радий, що українська армія робить акцент на розміщенні військ на території Яворівського полігону. Я вважаю, що для Сухопутних військ буде дуже добре, якщо вони направлятимуть на полігон для навчання своїх найкращих офіцерів, які самі потім стануть інструкторами", - сказав він журналістам у Львові в суботу.

За словами генерала, бої АТО дуже важкі для українських військових. "Російська артилерія, російські ракети, дрони і засоби електронної боротьби роблять ці бої дуже важкими, і навчання на Яворівському полігоні допомагає їм (українським військовим – ІФ) підготуватися до таких боїв", - наголосив Ф.Б.Ходжес.

Водночас, зазначив він, військові з країн НАТО навчаються в українських солдатів: "Ми багато чому вчимося в українських військових, адже литовські, канадські, британські та американські військові ніколи не перебували під артилерійським або ракетним вогнем із боку росіян".

За словами командувача Сухопутних військ США в Європі, "росіяни використовують зброю, що має руйнівний ефект, тому Україна повинна покращувати свої засоби безпеки", щоб вберегти солдатів ЗСУ.

Ф.Б.Ходжес також зазначив, що за два останні роки середовище безпеки в Європі драматично змінилася. "Російська агресія, ісламський тероризм, масовий потік біженців до Європи – все це змінило середовище безпеки. Тому країни Заходу мають триматися разом, щоб протистояти цим загрозам", - сказав він.

Генерал Фредерік Бен Ходжес прибув до Львівської області 27 травня. Він відвідав Яворівський полігон, де близько 300 американських військових проводять підготовку військовослужбовців ЗСУ. У суботу, 28 травня, він бере участь у заходах в рамках "Днів Америки у Львові".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА