17:55 29.05.2016

Райсуд Одеси взяв під варту фігуранта у справі "2 травня" громадянина РФ Мефедова

2 хв читати
Райсуд Одеси взяв під варту фігуранта у справі "2 травня" громадянина РФ Мефедова

Київський районний суд Одеси на засіданні у неділю своїм рішенням узяв під варту громадянина Росії, якого обвинувачують у вчиненні масових заворушень в місті 2 травня 2014р, повідомляє прес-служба райсуду.

В інформації прес-служби Київського райсуду наголошується, що головний фігурант резонансної справи "2 травня", у п'ятницю, 27 травня, Малиновським районним судом м.Одеси був звільнений з-під варти під домашній арешт. "Однак, за даними слідства, 26 травня 2016 р. підозрюваний, який є громадянином Російської Федерації, з допомогою месенджера "Viber", надіслав свідку у справі "2 травня" повідомлення з погрозами вбивства такого змісту:..Хохол, я тобі обіцяв, що завалю, а ти мені не вірив. Завтра мені змінять запобіжний захід і я вийду на свободу, чекай в гості...".

Адресат повідомлення такі погрози вбивством сприйняв реально, а органи досудового слідства, зазначені дії кваліфікували за ч. 2 ст. 129 КК України - погроза вбивством з мотивів національної нетерпимості.

Як повідомлялося, в п'ятницю Малиновський район Одеси ухвалив рішення випустити під домашній арешт одного з обвинувачених у справі про події 2 травня росіянина – Євгена Мефедова.

Водночас Є.Мефедов залишився під вартою. Як повідомив на своїй сторінці у Facebook керівник одеського "Правого сектору" Сергій Стерненко, росіянина затримали в рамках кримінального провадження.

За даними ЗМІ, Є.Мефедова тепер звинувачують у загрозі життю основного свідка обвинувачення Олександра Посмиченка (ст. 129 КК України).

28 травня прокуратура Одеської області почала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення) Кримінального кодексу України за фактом обрання нового запобіжного заходу для одного з обвинувачених (домашній арешт) суддів Малиновського районного суду під час судового розгляду кримінального провадження за фактом подій 2 травня 2014 року в Одесі.

У прес-службі прокуратури Одеської області пояснили, що розглядаючи клопотання прокурора про продовження строків тримання під вартою, судді ухвалили незаконні рішення і в порушення процесуальних норм фактично обрали новий запобіжний захід". Наразі досудове розслідування триває. В ході слідства буде перевірено законність інших рішень, ухвалених під час судового розгляду кримінального провадження за фактом подій 2 травня 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА