16:46 30.05.2016

Україна планує до 2017 року розпочати закупівлі в США компонентів для перспективної ракетно-космічної техніки

2 хв читати
Україна планує до 2017 року розпочати закупівлі в США компонентів для перспективної ракетно-космічної техніки

Україна розраховує на прорив у діалозі зі США щодо питань закупівель компонентів для перспективної ракетної техніки, американська Honeywell вже в 2017 році може розпочати поставки українській ракетно-космічної галузі компонентів класифікації millitary, заявив глава Державного космічного агентства України Любомир Сабадош.

Коментуючи на прес-конференції в понеділок в Києві підсумки робочого візиту до США, який відбувся 23-27 травня, керівник ДКАУ уточнив, що переговори з питання сприяння США в компенсації Україні розриву співпраці з РФ в програмах військового космосу, розпочалися між українською та американською сторонами в 2015 році.

Як зазначив Л.Сабадош, під час переговорів з американською Honeywell порушувалося питання можливості закупівлі Україною в США необхідних компонентів для перспективної української ракетної техніки.

"Honeywell має потенційну можливість забезпечити поставку нам комплектації для виготовлення приладів космічного призначення", - сказав він.

"На сьогодні ми домовилися, що від нашої сторони буде сформовано чіткий пакет документів щодо комплектації, яку необхідно закуповувати в США за класифікацією millitary з поясненням, які буде вироблено продукти, яким буде їх використання, в яких цілях", - сказав він.

"Я думаю, що обмеження (американської сторони – ІФ) будуть зняті, і поставки розпочнуться уже у 2017 році", - додав глава ДКАУ.

У 2014 році Україна припинила експорт до РФ товарів військового та подвійного призначення у зв'язку з російською агресією та анексією РФ Криму, заборону на ВТС із РФ, включаючи постачання продукції подвійного призначення, введено в червні 2014 року. Уряд України в травні 2015 року розірвав міжурядову угоду з РФ у сфері ВТС від 1993 року. РФ також припинила ВТС з Україною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА