17:45 02.06.2016

Могеріні та представник ЄК Ган вітали прийняття в Україні конституційних поправок щодо судової системи

2 хв читати
Могеріні та представник ЄК Ган вітали прийняття в Україні конституційних поправок щодо судової системи

Прийняття в Україні Верховною Радою в остаточному читанні конституційних поправок, пов'язаних із судовою системою, є рішучим кроком на шляху її зміцнення, підвищення ефективності, збереження незалежності та неупередженості, а також боротьби з корупцією, йдеться в спільній заяві голови дипломатії ЄС Федеріки Могеріні та члена Єврокомісії з питань політики сусідства Йоганнеса Гана.

"Ми з нетерпінням очікуємо здійснення всеосяжної реформи судової системи, що стала можливою завдяки сьогоднішньому голосуванню", - заявили в четвер високопоставлені представники ЄС.

Вони запевнили, що в цьому контексті ЄС зберігає свою прихильність підтримці української владиМогеріні в досягненні конкретних результатів у короткі терміни.

"Ми сподіваємося, що сьогоднішнє голосування створить імпульс для прийняття в остаточному читанні відкладених конституційних поправок, що стосуються децентралізації та інших важливих реформ", - сказано в комюніке Ф.Могеріні та Й.Гана.

Верховна Рада на засіданні в четвер остаточно затвердила закон про внесення зміни до Конституції України щодо правосуддя.

За закон проголосували 335 народних депутатів на засіданні за необхідного мінімуму в 300 голосів для затвердження конституційних змін.

За словами заступника голови Адміністрації президента України Олексія Філатова, законопроект повністю відповідає європейським стандартам і двічі отримував позитивну оцінку Венеціанської комісії.

Пропоновані зміни до Конституції вирішують, за словами О.Філатова, три основні питання: деполітизація та забезпечення незалежності судової влади, формування відповідальності судової влади та перезавантаження судового корпусу.

Він зазначив, що зміни до Основного закону забезпечують політичну нейтральність членів Вищої ради правосуддя. "Уперше на конституційному рівні вводиться конкурс на будь-яку посаду в суді", - розповів О.Філатов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА