18:22 02.06.2016

Нові комунальні тарифи будуть непідйомні для більшості киян

2 хв читати
Нові комунальні тарифи будуть непідйомні для більшості киян

Підвищення тарифів на опалення та гарячу воду в Україні є необґрунтованим, для більшості жителів столиці вони стануть непідйомними, вважає міський голова Києва Віталій Кличко.

"Вартість опалення для населення зросте із 17 до 31 грн за 1 кв. м, а вартість гарячої води - до 78 грн за 1 куб. м! Такі тарифи є непідйомними для більшості киян, особливо - для пенсіонерів та сімей з дітьми, де працює один з батьків", - наводить слова В.Кличка прес-служба КМДА.

Згідно з повідомленням, міський голова звернувся до Кабінету Міністрів та Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах електроенергетики та комунальних послуг України (НКРЕКП) з вимогою переглянути рішення щодо зростання вартості газу, тарифів на опалення та гаряче водопостачання.

"У мене питання до Національної комісії: чи прораховувала вона спроможність населення сплачувати встановлені нею тарифи? Чи розуміє Нацкомісія, що в комунальному господарстві може відбутися колапс - зупинка комунальних підприємств через кризу неплатежів?", - наводить слова мера прес-служба.

На думку В.Кличка, рішення уряду і НКРЕКП про підвищення комунальних тарифів може мати непередбачувані наслідки: зубожіння населення, виселення сімей із квартир, зростання соціальної напруженості, руйнування комунальної галузі.

Як зазначив В.Кличко, оголошене Кабміном збільшення вдвічі вартості газу для підприємств, що забезпечують Київ тепловою енергією (ПАТ "Київенерго" і Дарницька ТЕЦ), спричинить різке зростання тарифів на опалення та гарячу воду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА