20:12 03.06.2016

Правоохоронці затримали першого заступника голови Миколаївської ОДА, Героя України Миколу Романчука за одержання хабара в $90 тис.

3 хв читати
Правоохоронці затримали першого заступника голови Миколаївської ОДА, Героя України Миколу Романчука за одержання хабара в $90 тис.

Слідчі Слідчого управління військової прокуратури Південного регіону затримали першого заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації, Героя України Миколи Романчука та ще трьох чиновників за одержання хабара в сумі $ 90 тис., повідомила військова прокуратура.

"Наразі затримані четверо людей - перший заступник голови Миколаївської ОДА, він же Герой України, затримано посередників", - повідомив заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в ефірі телеканалу "112.Україна" в п'ятницю.

Головний військовий прокурор не назвав прізвища, зазначивши, що прізвища буде озвучено після вручення повідомлення про підозру, але згідно з інформацією на офіційному сайті Миколаївської ОДА першим заступником голови Миколаївської обласної державної адміністрації є Микола Романчук - Герой України.

А.Матіос зазначив, що кримінальне провадження було зареєстровано півтора місяця тому, було проведено негласні оперативно-розшукові заходи, а нині тривають оформлення затримання, обшуки та інші заходи. За його словами, військова прокуратура тісно співпрацювала з СБУ, працівники якої здійснювали комплекс передбачених законом заходів.

"Крім того, затримано одного із заступників голови районної державної адміністрації, а також помічника голови обласної ради, які всі були задіяні в корупційній схемі. Причини вимагання таких коштів... була спроба отримання коштів за надання дозволу на облаштування кар'єру з видобутку вапняку. Фактично знизу з РДА вгору до ухвалення рішення. Зафіксовано весь ланцюжок. Зараз документуємо... потім передаватимемо за підслідністю цього разу... детективам Національного антикорупційного бюро", - сказав А.Матіос.

Як пізніше уточнив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook, військова прокуратура Південного регіону України спільно з працівниками СБУ затримала на гарячому чотирьох посадових осіб у складі заступника голови РДА, помічника голови облради та першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації під час одержання неправомірної вигоди (хабара) на загальну суму $90 тис.

"Слідством за санкціями суду спільно із співробітниками СБУ задокументовано факт функціонування злочинної групи осіб, яка вимагала та отримала хабарі за надання дозволу на видобуток вапняку в одному із районів Миколаївської області. Усі особи встановлені, затримані, проходять невідкладні обшуку за місцем роботи та проживання підозрюваних. Під час затримання зловмисників співробітниками СБУ було застосовано вогнепальну зброю Ніхто не постраждав", - написав Ю.Луценко.

Він зазначив, що після обрання підозрюваним запобіжних заходів кримінальне провадження буде передано детективам НАБУ для завершення розслідування.

Водночас, як повідомляє миколаївська обласна інтернет-газета "Новости N", у п'ятницю, 3 червня, на парковці біля Миколаївської ОДА працівники Миколаївського обласного управління СБУ затримали автомобіль Honda CR V. Оперативники СБУ розбили скло водійських дверей і силою витягнули назовні водія та пасажира.

"Пасажиром автомобіля був помічник першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука Віктор Овчар. Другий затриманий, за попередньою інформацією, є охоронцем Романчука", - йдеться в статті.

"Під час огляду автомобіля на задньому сидінні було виявлено спортивний рюкзак, з якого оперативники витягнули велику пачку грошей, щільно загорнуту в поліетилен. До пакета був прикріплений папірець, на якому було написано $80 тис.", - пише видання.

Ні водій, ні пасажир не відповіли на запитання слідчого про те, кому належать ці гроші.

Микола Павлович Романчук - український політичний і промисловий діяч, Герой України, народився 18 квітня 1957 року.

У березні-липні 2014 року обіймав посаду голови Миколаївської ОДА, з 28 липня призначений на посаду першого заступника голови Миколаївської ОДА.

У 2007 році отримав звання Героя України – "за визначні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку вітчизняного суднобудування, впровадження сучасних технологій виробництва, багаторічну плідну працю і громадсько-політичну діяльність".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА