12:40 09.06.2016

НКРЕКП підвищила тарифи на тепло для населення майже вдвічі з липня

2 хв читати
НКРЕКП підвищила тарифи на тепло для населення майже вдвічі з липня

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), підвищила тарифи на теплову енергію і послуги центрального опалення для населення майже вдвічі з 1 липня 2016 року.

"Діючий середньозважений тариф на тепло для населення становить 534 грн за 1 Гкал, з 1 липня середньозважений тариф встановлюється на рівні 1043 грн за 1 Гкал (зростання становитиме 95,3% - ІФ)", - зазначив керівник профільного управління НКРЕКП під час обговорення питання

Він додав, що збільшення відбувається за рахунок зростання паливної складової (на 474 грн/Гкал), тарифу на електроенергію (13 грн/1Гкал) і заробітних плат (9 грн/Гкал).

За його словами, коригування паливної складової пов'язане з рішенням уряду про зміну тарифу на газ, що використовується при виробництві тепла для населення. Якщо раніше на паливо припадало 400 грн у вартості 1 Гкал тепла (75% вартості), то з 1 липня ця цифра становитиме 874 грн (84% вартості).

У НКРЕКП висловили упевненість, що затверджена урядом ціна газу для теплокомуненерго на рівні 4942 грн за 1 тис куб м (без урахування ПДВ і транспортування) є найнижчою на ринку, оскільки моніторинг за чотири місяці поточного року засвідчує, що промисловість купувала газ за ціною від 5433 грн за 1 тис. куб. м до 6880 грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ, цільової надбавки і тарифів на його транспортування).

Як повідомлялося, НКРЕКП схвалило постанову про збільшення тарифу на тепло для населення 5 травня, з того часу документ проходив громадське обговорення.

За словами голови комісії Дмитра Вовка, рішення регулятора означатиме зростання тарифу на тепло та послуги центрального опалення на 75-90% залежно від конкретного підприємства теплопостачання.

Кабінет Міністрів України постановою №315 від 27 квітня 2016 року прив'язав ціни на природний газ для побутових споживачів і виробників теплової енергії до рівня цін імпортованого з Європи газу.

Так, граничну роздрібну ціну газу для побутових споживачів із 1 травня встановлено на рівні 6,879 тис. грн за 1 тис. куб. м (з урахуванням тарифів на транспортування, зборів і ПДВ), для виробників теплової енергії - 6,81 тис. грн за 1 тис. куб. м (з урахуванням тарифів на транспортування і ПДВ).

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, у переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА