13:23 15.06.2016

Голова Миколаївської ОДА Меріков подав у відставку після розмови з президентом

2 хв читати
Голова Миколаївської ОДА Меріков подав у відставку після розмови з президентом

Президент України Петро Порошенко заявив про те, що голова Миколаївської облдержадміністрації Вадим Меріков написав заяву про відставку.

"Корупціонери сидітимуть у в'язницях. Це моя принципова позиція. І не лише корупціонери, а й ті, хто дозволяє або не реагує на кричущі факти корупції. Тому що має бути не лише кримінальна, а й політична відповідальність. Можу зазначити, що вчора у мене була зустріч із головою Миколаївської обласної державної адміністрації Вадимом Меріковим. І незважаючи на певні досягнення, роботу з АТО та іншими речами, після розмови зі мною Вадим Меріков написав заяву про звільнення з посади голови обласної державної адміністрації. Це є політичною відповідальністю. Наголошую, що цим не обмежиться", - сказав він під час поїздки до Миколаївської області в середу, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

П.Порошенко нагадав про історію з першим заступником голови Миколаївської облдержадміністрації Миколою Романчуком.

"Заступника губернатора в Україні було заарештовано лише один раз - якщо я не помиляюся, це було в Рівненській області - зусиллями найновішого губернатора. У Миколаївській області, на жаль, цього не сталося. І треба було приїжджати прокурорським працівникам, службістам із Києва для того, щоб зупинити корупційні факти в Миколаєві", - сказав він.

В.Меріков очолював Миколаївську ОДА з кінця липня 2014 року.

Як повідомлялося, 3 червня 2016 року слідчі Слідчого управління військової прокуратури Південного регіону спільно з СБУ затримали першого заступника голови Миколаївської ОДА, Героя України М.Романчука та ще трьох чиновників за одержання хабара в сумі $90 тис.

Кримінальне провадження за фактом одержанням хабара розслідується за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Приморський районний суд Одеси 8 червня заарештував М.Романчука на два місяці з можливістю внесення застави в сумі 5,5 млн грн.

Військова прокуратура України має намір завершити розслідування цієї справи за півтора місяця.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА