20:01 15.06.2016

Порошенко ввів у дію рішення РНБО України про зняття персональних санкцій, запроваджених через іранську ядерну програму

2 хв читати
Порошенко ввів у дію рішення РНБО України про зняття персональних санкцій, запроваджених через іранську ядерну програму

Київ. 15 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Президент України Петро Порошенко підписав указ про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 травня 2016 року, яким знімаються персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи щодо громадян Ірану, введені на виконання резолюції Ради безпеки ООН через іранську ядерну програму .

"Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 травня 2016 року "Про виконання резолюції Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй від 20 липня 2015 №2231 щодо спільного всеосяжного плану дій стосовно персональних санкцій "(додається)", - йдеться в тексті указу, оприлюдненого в середу ввечері на сайті президента.

Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

В опублікованому там же рішенні РНБО України зазначено, що Рада ухвалила рішення підтримати пропозиції Кабінету Міністрів (розпорядження Кабміну України від 29 квітня 2016р № 360-р)

Разом з тим, у рішенні РНБО також зазначено, що певні санкції будуть продовжені.

"Застосувати до 18 жовтня 2018 р. персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до: 1) фізичних осіб згідно з додатком 1 до розпорядження Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2016р № 360-р; 2) юридичних осіб згідно з додатком 2 до розпорядження Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2016р № 360-р", - йдеться в тексті документа.

Крім цього, РНБО доручила Кабміну України переглянути постанову від 5 вересня 2007 року № 1092 "Про виконання резолюцій Ради безпеки ООН щодо Ісламської Республіки Іран" на предмет її актуальності, а Міністерству закордонних справ України - поінформувати Радбез ООН і компетентні органи Європейського Союзу про застосування санкцій.

20 травня 2016 року прес-служба РНБО України повідомила, що під час минулого засідання було схвалено Стратегічний оборонний бюлетень України та пом'якшені санкції щодо Ірану. "Відповідно до рішення Ради безпеки ООН були пом'якшені персональні, спеціальні, економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до громадян Ірану", - повідомили в прес-службі Ради.

29 квітня глава МЗС України Павло Клімкін повідомив, що "зняття цих санкцій дасть нам додаткові можливості у фінансовій банкової сфері в розвитку відносин з Ізраїлем, а також надасть поштовх для економічних контактів між Україною та Іраном".

Міністр запропонував ухвалити дві постанови: одна стосується зняття секторальних обмежень, а друга - персональних, спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів.

За його словами, ці постанови після затвердження урядом будуть винесені на розгляд Ради національної безпеки і оборони. Потім одна з них буде введена в дію указом президента, а друга - рішенням парламенту.

За результатами розгляду цієї пропозиції глави МЗС України Кабінет Міністрів одноголосно проголосував за неї.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА