12:38 16.06.2016

НБУ і Фонд гарантування вкладів вивчають ситуацію в Євробанку

2 хв читати
НБУ і Фонд гарантування вкладів вивчають ситуацію в Євробанку

Національний банк України (НБУ) і Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) вивчають ситуацію в Євробанку, в якому в середу почалися проблеми з проведенням платежів, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі НБУ в четвер.

"Вчора в Євробанку почалися проблеми з проведенням платежів. Національний банк пов'язує це з появою інформації про відмову узгодженого інвестора від придбання банку. Наразі в Євробанку перебувають представники Національного банку та Фонду гарантування вкладів фізосіб. Після вивчення ситуації будуть прийняті рішення відповідно до законодавства", - сказав представник прес-служби НБУ.

Як повідомлялося, Євробанк 15 червня з 12:00 заблокував роботу платіжних карток фінзакладу.

"Сьогодні (у середу - ІФ) з 12:00 з технічних причин платіжні карти банку тимчасово не працюють. Додатковою інформацією про те, як довго це триватиме, ми поки не володіємо", - повідомили в колл-центрі банку.

Раніше повідомлялося, що НБУ погодив Болату Назарбаєву, чиє ім'я і прізвище збігається з ім'ям і прізвищем брата президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, покупку 50% Євробанку.

Б.Назарбаєв планував придбати акції банку, які опосередковано через ТОВ "Консалтингова фірма "Фінанс аналіт сервіс" належать Олександру Адаричу.

Крім того, на розгляді НБУ пакет документів про придбання фізособою - громадянином Казахстану – решти акцій Євробанку. Рішення з цього питання поки що не ухвалено.

На початку травня Б.Назарбаєв повідомив про намір придбати 63,335 млн акцій, що становить 50% зареєстрованого статутного капіталу українського банку. Крім того, купити 50% акцій Євробанку намір Гульміра Сарсембаєва.

Згідно з даними АМКУ, Б.Назарбаєв пов'язаний відносинами контролю із суб'єктами господарювання з нерезидентами України, які провадять діяльність, зокрема, з будівництва; надання консалтингових послуг; здачі в оренду власної або орендованої нежитлової нерухомості; послуг перевезення вантажів і пасажирів; дистиляції, ректифікації та змішування спиртних напоїв, і не провадять господарську діяльність на території України.

За даними НБУ, на 20 травня 50% акцій банку належить компанії ТОВ "Консалтингова фірма "Фінанс аналіт сервіс", кінцевим власником якої є Олександр Адарич, інші 50% банку опосередковано через ТОВ "Консалтингова фірма "Маркетингові технології" належать Вадиму Пушкарьову.

Євробанк заснований в 2005 році. Згідно з даними Нацбанку України, за розміром загальних активів на 1 жовтня 2015 року Євробанк займав 57-ме місце (1,634 млрд грн) серед 123 банків, що діяли в країні.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА