12:46 21.06.2016

Французькі експерти найближчими днями приїдуть в Україну для участі в розслідуванні справи про підготовку французом терактів

2 хв читати

Найближчим часом в Україну приїдуть французькі експерти, які долучаться до розслідування справи відносно затриманого за підготовку до терактів громадянина Франції, повідомив глава СБУ Василь Грицак.

"Що стосується приїзду французьких фахівців... Вони найближчими днями будуть в Україні... Сподіваюся, що найближчим часом наша група поповниться французькими фахівцями", - сказав він на брифінгу у вівторок в Києві, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

6 червня В.Грицак заявляв, що співробітники СБУ в травні провели операцію, результатом якої стало запобігання на території Франції серії терактам під час проведення футбольного чемпіонату Євро-2016. Зокрема, був затриманий громадянин Франції за підозрою в підготовці терактів, який сам шукав канали закупівлі зброї і вибухівки на території України.

За словами В.Грицака, об'єктами терактів могли стати мечеть, синагога, державні і адміністративні установи.

Того ж дня газета "Фігаро" повідомила, що французькою владою було відкрито справу щодо громадянина Франції, затриманого за підозрою в підготовці терактів під час Євро-2016 і доручено Центральному офісу з боротьби з організованою злочинністю і регіональній службі кримінального розшуку в Нанси.

8 червня СБУ оприлюднила в YouTube фрагменти розмов затриманого за підозрою в підготовці терактів під час Євро-2016 громадянина Франції (підписаний як "Муто") і громадянина України, які обговорювали, зокрема, підготовку "деякої операції" і питання передачі вибухівки.

В.Грицак вже анонсував прибуття в Україну фахівців Генеральної прокуратури Франції для участі в процесуально-слідчих діях у рамках цього розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА