13:15 26.06.2016

У зоні АТО в суботу були поранені троє українських військових

2 хв читати
У зоні АТО в суботу були поранені троє українських військових

Протягом минулої доби, 25 червня, в зоні проведення антитерористичної операції внаслідок обстрілу з боку бойовиків дістали поранень троє українських військовослужбовців, загиблих немає, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців не було. Однак троє наших бійців були поранені – це сталося в Опитному, Майорську і Новозванівці відповідно. У всіх випадках наші військовослужбовці зазнали поранень унаслідок мінометного обстрілу з боку окупантів", - повідомив О.Мотузяник на брифінгу в Києві в неділю.

За його словами, в суботу в зоні АТО найбільше порушень режиму тиші з боку незаконних збройних формувань було на донецькому напрямку, де бойовики обстріляли позиції українських військових 25 разів, з них 15 - із застосуванням важкого озброєння, забороненого мінськими домовленостями. Активні бойові дії йшли по всьому фронту, перестрілки між силами АТО і бойовиками мали місце під Горлівкою, в с. Новоселівка Друга Ясинуватського району і в промзоні м. Авдіївка.

"Противник тричі застосовував ствольну артилерію - САУ "Гвоздика" - під Зайцевим та Авдіївкою. По наших позиціях було випущено понад 120 снарядів. Також окупанти понад 10 разів відкривали вогонь з мінометів, випустивши при цьому понад 170 мін, - розповів О.Мотузяник.

У результаті нічного обстрілу бойовиків в смт Північне Торецького міськради були пошкоджені три житлових будинки та газова труба.

На луганському напрямку бойовики обстріляли позиції сил АТО в Попаснянському районі 6 разів за ніч. "Противник розширив географію бойових дій, двічі відкривши вогонь по наших позиціях під Золотим. Під Новозванівкою було вчинено потужний мінометний обстріл з боку незаконних збройних формувань. Протягом 10 хвилин по наших позиціях було випущено 28 мін", - повідомив спікер АП.

На маріупольському напрямку за добу бойовики здійснили 19 обстрілів на різних ділянках фронту, з них два - із застосуванням важкого озброєння. "Найнеспокійніше вчора було під Мар’їнкою і на околицях Докучаєвська. У результаті ескалації конфлікту з вини окупантів українські війська змушені вести вогонь у відповідь", - повідомив О.Мотузяник.

Також за його словами, в суботу в районі с. Красний Деркул Станично-Луганського району Луганської області за 30 км від лінії фронту на українсько-російському кордоні було зафіксовано два безпілотних літальних апаратів противника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА