16:25 28.06.2016

Українська розвідка оприлюднила імена восьми бойовиків, узятих у полон у Донецькій області

2 хв читати
Українська розвідка оприлюднила імена восьми бойовиків, узятих у полон у Донецькій області

Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило імена восьми бойовиків, узятих у полон силами АТО в районі населених пунктів Водяне та Широкине Донецької області.

"У результаті успішних дій сил АТО зі знешкодження диверсійно-розвідувальної групи, у районі н. п. Водяне захоплено в полон 8 військовослужбовців 5-ї мотострілецької роти 2-го мотострілецького батальйону 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ (армійського корпусу Збройних сил Російської Федерації - ІФ), - йдеться в повідомленні ГУР Міноборони на офіційній сторінці у Facebook у вівторок.

Так, українські військовослужбовці затримали: Пестряєва Сергія Миколайовича (09.05.1967 р. н.), Толстолука Олексія Павловича (23.03.1980 р. н.), Зюміна Юрія Анатолійовича (13.02.1981 р. н.), Шевельова Віталія Геннадійовича (06.01.1995 р. н.), Горбушка Антона Миколайовича (07.09.1978 р. н.), Вантулу Валентина Вікторовича (04.11.1975 р. н.), Тернового Романа Миколайовича (08.01.1980 р. н.), Анрілевського Руслана Олеговича (23.11.1988 р. н.). Таким чином, найстаршому із затриманих виповнилося 49 років, а наймолодшому — 21 рік.

Раніше у вівторок радник глави СБУ Юрій Тандіт повідомив, що українські військові в районі Широкиного Донецької області взяли в полон вісьмох бойовиків "ДНР", які провадили розвідувальну діяльність на підконтрольній Україні території. За його словами, під час затримання спочатку не застосовувалася сила, а було запропоновано скласти зброю, але двоє бойовиків відмовилися це робити. "Наша розвідка у рамках чинного законодавства чинила захисний опір, тобто ми не нападали перші. Було знищено трьох людей і вісьмох було затримано", - сказав Ю.Тандіт.

ЗМІ з посиланням на інформацію волонтерів і активістів повідомляли, що в районі Широкиного розвідгрупа 8-го батальйону Української добровольчої армії під командуванням комбата з позивним "Червень" за підтримки бійців 54-го розвідувального батальйону Збройних сил України взяла в полон розвідгрупу бойовиків і трьох бойовиків знищила.

Проте пізніше повідомляли лише про двох знищених під час затримання бойовиків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА