16:26 30.06.2016

Київ запропонував обміняти затриманих поблизу Широкиного бойовиків "ДНР" заради звільнення українських заручників

2 хв читати
Київ запропонував обміняти затриманих поблизу Широкиного бойовиків "ДНР" заради звільнення українських заручників

Українська сторона готова обміняти затриманих поблизу н. п. Широкине Донецької області вісім бойовиків т. з. "ДНР" заради звільнення українських заручників, заявила представник України у підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Вісім бандитів, які були затримані представниками Збройних сил України біля Широкиного, - це ніякі не сапери, а, швидше, це снайпери. Думаю, що бойовики обмовилися в своїх заявах, ніякі це не сапери, а снайпери, які вели не розмінування, а намагалися там проводити диверсійні роботи. Але я хочу сказати, що українська сторона заради звільнення наших заручників, ми готові передати цих вісім затриманих іншій стороні", - сказала І. Геращенко в ефірі телеканалу "112.Україна" у четвер.

Вона зазначила, що Київ послав "відповідні сигнали" іншій стороні, але "поки що на них немає відповіді".

"Але 4 числа в Мінську буде зустріч гуманітарної підгрупи, і я також там робитиму таку пропозицію, ми готові обміняти цих 8 затриманих", - наголосила І. Геращенко.

Як повідомлялося, у вівторок, 28 червня, радник глави СБУ Юрій Тандит повідомив, що українські військові поблизу Широкиного Донецької області взяли в полон 8 бойовиків "ДНР", які проводили розвідувальну діяльність на підконтрольній території Україні. За його словами, під час затримання спочатку не застосовувалася сила, а було запропоновано скласти зброю, але двоє бойовиків відмовилися це робити. "Наша розвідка в рамках чинного законодавства чинила захисний опір, тобто ми не нападали перші. Були знищені три людини та 8 були затримані", - сказав Ю. Тандем.

30 червня СБУ повідомила, що затримані поблизу Широкиного бойовики "ДНР" за завданням російських кураторів спостерігали за підрозділами Збройних сил України і мали наказ відкривати вогонь на ураження у разі викриття їх спостережного пункту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА