18:11 30.06.2016

"Газпром" розпочне постачання газу на адресу Києва одразу після отримання передоплати, ціна для III кв. $167,57

1 хв читати
"Газпром" розпочне постачання газу на адресу Києва одразу після отримання передоплати, ціна для III кв. $167,57

"Газпром" готовий розпочати постачання газу в Україну після отримання передоплати.

"Ціна для України за формулою ціни за контрактом 2009 року становить $167,57 на третій квартал. Попередній рахунок для компанії НАК "Нафтогаз України" виставлено. Для того щоб відновити постачання, НАК має лише зробити передоплату", - повідомив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер на прес-конференції.

"Газпром" гарантовано поставить газу нашим українським колегам стільки, скільки його буде оплачено", - зазначив він.

За його словами, чинний контракт не потребує ніяких доповнень для того, щоб відновити постачання газу в Україну, для цього достатньо зробити передоплату.

При цьому він зазначив, "ціна газу для України є нижча, ніж на європейських торговельних майданчиках за нашим контрактом, і купівля нашого російського газу для України є вигідною".

"Обсяги, які наші українські колеги заявляють на третій квартал, значні - 3 млрд куб. м газу", - уточнив О.Міллер. "І ці обсяги абсолютно оправдані. Ми дуже уважно стежимо, як Україна здійснює закачування газу до ПСГ. На жаль, на сьогодні відставання від графіка попередніх двох років щодо закачування газу до ПСГ сягнуло вже понад 2,2 млрд куб. м газу. Це дуже-дуже великий обсяг", - наголосив він.

Ціна на другий квартал для України була $177.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА