15:12 01.07.2016

Легендарний Ан-22 "Антей" повернувся в комерційну експлуатацію у складі флоту "Авіаліній Антонова"

2 хв читати
Легендарний Ан-22 "Антей" повернувся в комерційну експлуатацію у складі флоту "Авіаліній Антонова"

Всесвітньо відомий широкофюзеляжний транспортний Ан-22 "Антей" вантажопідйомністю 60 тонн відновив комерційну експлуатацію в складі флоту авіакомпанії "Авіалінії Антонова", повідомила прес-служба ДП "Антонов" у п'ятницю.

"30 червня транспортник виконав комерційний вантажний рейс із Києва в Лейпциг у рамках виконання комерційних чартерних рейсів у складі авіатранспортного підрозділу ДП – авіакомпанії "Авіалінії Антонова", - повідомила прес-служба.

Ан-22 "Антей" був відновлений на потужностях ДП "Антонов" на початку року після тривалого перебування літака на землі: побудований у 1974 році транспортник не здіймався в небо з весни 2009 року.

"Використання цього легендарного гіганта значно підвищить ефективність роботи вітчизняного авіаперевізника: "Антей" вантажопідйомністю до 60 тонн вигідно доповнить флот літаків Ан-124-100 "Руслан" вантажопідйомністю 150 тонн і Ан-225 "Мрія" вантажопідйомністю 250 тонн", - зазначає прес-служба .

За даними з відкритих джерел, в період з 1965 до 1976 року на потужностях Ташкентського авіазаводу побудовано 66 військово-транспортних Ан-22, переданих до підрозділів військово-транспортної авіації (ВТА) ЗС колишнього СРСР.

Фахівці вважають Ан-22 "Антей" шедевром авіаційної техніки. У 1965 році показ цього літака з максимальною вантажопідйомністю 80 тонн на виставці в Le Bourget (Франція) став світовою сенсацією. На рахунку Ан-22 - 41 світовий рекорд.

"Авіалінії Антонова" з 2006 року реалізує угоду на виконання стратегічних перевезень в рамках програми НАТО SALIS (Strategic Airlift Interim Solution) на користь 18 країн Альянсу і ЄС. У грудні 2014 року контракт продовжений до кінця 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА