16:27 01.07.2016

Малий прикордонний рух між Україною і Польщею буде відновлено 2 серпня

2 хв читати
Малий прикордонний рух між Україною і Польщею буде відновлено 2 серпня

Дія угоди про малий прикордонний рух між Україною і Польщею призупиняється менш ніж на місяць, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" речник МЗС України Мар'яна Беца.

"За інформацією МЗС Польщі, призупинення дії угоди пов'язане як з проведенням саміту НАТО у Варшаві 8-9 липня на рівні президентів, так і зі світовими днями молоді", - сказала вона агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

М. Беца наголосила, що дію угоди буде відновлено 2 серпня 2016 року.

Раніше в Держприкордонслужбі України повідомили, що з 4 липня 2016 року буде тимчасово призупинено малий прикордонний рух між Україною і Польщею в частині, що стосується в'їзду та перебування на території Польщі жителів прикордонних районів України, у яких є дозволи, видані відповідними органами Польщі.

Польська сторона припиняє застосування ст. 3 п. 1 міжурядової угоди про правила місцевого прикордонного руху, затвердженого постановою Кабміну №139 (139-2009-п) від 25 лютого 2009 року, зазначають у відомстві.

У відповідності з цим, в ніч з 3 на 4 липня 2016 року з 1:00 за київським часом громадяни України, які перетинали кордон з Польщею за спеціальними дозволами в рамках малого прикордонного руху, зможуть перетнути кордон лише на загальних підставах та документах, визначених польською стороною (паспортні документи і віза).

"Просимо врахувати цю інформацію перед плануванням поїздок за кордон зазначеною категорією громадян", - йдеться в повідомленні української Держприкордонслужби.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА