16:29 01.07.2016

"Київенерго" з наступного тижня призупинить виїзди аварійних бригад через блокування рахунків і відсутність коштів

2 хв читати
"Київенерго" з наступного тижня призупинить виїзди аварійних бригад через блокування рахунків і відсутність коштів

ПАТ "Київенерго" вимушене з наступного тижня призупинити виїзди аварійних бригад, не зможе здійснювати ремонти аварійних ділянок через блокування рахунків компанії та відсутність коштів, заявив голова компанії Олександр Фоменко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

"На жаль, запаси вичерпано, і відучора зупинено всі планові роботи з ремонту теплових і електричних мереж, з реконструкції об'єктів. Дуже критична ситуація з аварійним запасом. Ми будемо вимушені наступного тижня призупинити виїзд наших аварійних бригад, забезпечуючи оперативну роботу лише щодо життєво важливих об'єктів", - сказав він.

О.Фоменко зазначив, що раніше підрядники здійснювали роботи для "Київенерго" без оплати, сподіваючись на якнайшвидше вирішення проблеми з блокуванням рахунків ПАТ. "Проте зараз роботи повністю зупинені", - сказав голова "Київенерго".

Як приклад О.Фоменко навів "Київавтодор" і "Київзеленбуд", які із середини червня зупинили роботи, що виконувалися на замовлення "Київенерго".

"Єдиний вихід із ситуації - це порушувати питання на рівні РНБО, Кабінету Міністрів, з подальшим виходом законодавчих ініціатив до Верховної Ради і вжиттям дуже термінових заходів. Перше - про розблокування рахунків, можливість компанії забезпечити себе необхідним життєво важливим матеріалом, друге - вирішити долю тих штрафних санкцій, які виникли за несвоєчасну оплату", - резюмував голова столичної енергокомпанії.

Як повідомлялося, міський голова Києва Віталій Кличко закликав Кабінет Міністрів України забезпечити невідкладне розблокування рахунків ПАТ "Київенерго" з метою відвертання аварійних ситуацій на тепло- та електромережах.

Через відсутність можливості закуповувати матеріали і запчастини "Київенерго" здійснює ремонтні роботи за рахунок аварійних запасів, розрахованих на два тижні. Крім того, через неможливість сплатити телекомунікаційні послуги можуть бути відключені всі телефонні лінії компанії, зокрема контакт-центр 15-88.

За даними прес-служби, з березня 2016 року, коли були заарештовані рахунки компанії, виконавча служба списала з рахунків "Київенерго" 51,5 млн грн. Списані кошти йдуть на погашення боргу в 372 млн грн за штрафними санкціями НАК "Нафтогаз України" за вже сплачені газові борги 2013-2014 рр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА