16:38 01.07.2016

"Укравтодор" заявляє про низку проблем у реалізації спільних з МФО проектів

2 хв читати
"Укравтодор" заявляє про низку проблем у реалізації спільних з МФО проектів

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") та міжнародні фінансові організації (МФО) стикаються з низкою проблем у реалізації спільних проектів, зокрема зі значним недофінансуванням дорожньої галузі.

Як повідомила прес-служба "Укравтодору", в умовах хронічного недофінансування проектно-кошторисна документація розробляється і приймається урядом за п'ять-вісім років до реального підписання контракту та реалізації проекту. "Це призводить до того, що дороги руйнуються, гривня дешевшає, а ремонт або будівництво значно дорожчає порівняно з раніше зробленими оцінками фахівців", - зазначає відомство.

За словами керівника "Укравтодору" Євгена Бараха, на сьогоднішній день ані держава, ані дорожня галузь не можуть дозволити собі проводити роботи за новою вартістю. Проблема полягає в тому, що МФО вимагають виконувати проекти згідно з раніше затвердженим кошторисом, тоді як вартість ряду робіт значно зросла в ціні, тоді як потреба в них, за новими оцінками фахівців, відпадає.

На думку Є. Бараха, якщо б "Укравтодор" мав Дорожній фонд з щорічним 100-відсотковим наповненням у 100 млрд грн, питання збільшення вартості робіт не виникали б. "Загалом ж давайте враховувати економічну ситуацію в Україні, щоб потім не пояснювати громадськості, навіщо на Обухівській трасі ми зробили автобан, а для траси Кіровоград - Миколаїв не вистачає бюджетного фінансування навіть на ямковий ремонт", - сказав Є. Барах.

Він також вказав на необхідність розробки проектів будівництва сучасних автобанів в обхід населених пунктів, що надасть можливість уникнути необхідності будівництва великої кількості дорогих розв'язок і штучних споруд для забезпечення безпеки населення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА