17:06 04.07.2016

Іванющенко знову в розшуку Інтерполу

2 хв читати
Іванющенко знову в розшуку Інтерполу

Колишній народний депутат від Партії регіонів, український бізнесмен Юрій Іванющенко знову в розшуку Інтерполу з метою арешту й подальшої екстрадиції в Україну, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Іванющенко знову в розшуку Інтерполу з позначкою "розшук і арешт із подальшою екстрадицією в Україні" (червона картка). Нагадаю - раніше, маніпулюючи судовими рішеннями суддів із сумнівною репутацією, адвокати змогли змінити статус Іванющенка. Але зусиллями Генпрокуратури та Нацполіції за оновленим судовим рішенням "Юра Єнакіївський" знову отримав статус, зафіксований на основі подання українського бюро Інтерполу - розшук і арешт", - написав А.Аваков на своїй сторінці в Фейсбук в понеділок.

Як повідомлялося, Генпрокуратура України розслідує кримінальне провадження щодо Ю.Іванющенка, в рамках якого йому повідомили про підозру в організації розтрати чужого майна та незаконному збагаченні в особливо великих розмірах за ч.3 ст.27 (види співучасників), ч.5 ст .191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

У січні 2015 року МВС України оголосило Ю.Іванющенка в розшук. Він також з травня 2015 року перебуває в міжнародному розшуку Інтерполу.

Але, як стало відомо, 1 квітня 2016 року Дніпровський райсуд Києва скасував розшук Ю.Іванющенка, а також скасував санкцію на доправлення його під вартою для обрання запобіжного заходу. Пізніше в Генеральній прокуратурі заявили про намір оскаржити це рішення суду.

А.Аваков 2 квітня заявив, що МВС продовжує розшукувати Ю.Іванющенка і "не виконуватиме ганебного рішення "суду" про зняття з розшуку".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала ворожого інформатора, який готував ракетний удар по залізничних ешелонах ЗСУ

ГУР МО застерігає перед новим витком ворожих ІПСО

Із лінії фронту на Донеччині евакуйовано 300 осіб, зокрема 33 дитини, поранений один місцевий житель - ОВА

Додатковий період реєстрації для участі в НМТ триватиме 10-15 травня

Нардеп Костенко: Ухвалення законопроєкту про мотивацію військової служби допоможе мобілізації

Alyona Alyona & Jerry Heil виступлять під №2 у фіналі "Євробачення-2024"

Єрмак у розмові з Шоном Пенном наголосив на важливості поширення інформації про майбутній Саміт миру

РФ підтримуватиме високий темп атак на сході України, щоб домогтися успіхів до прибуття західної допомоги для ЗСУ, - ISW

Внаслідок нічного артобстрілу Липців постраждала мирна мешканка

Окупанти вранці продовжили обстрілювати прикордоння Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА