14:39 06.07.2016

Україна поставить авіаційне озброєння для винищувачів Міг-29 ВПС Польщі

2 хв читати
Україна поставить авіаційне озброєння для винищувачів Міг-29 ВПС Польщі

Україна забезпечить поставку авіаційного озброєння для винищувачів Міг-29 ВПС Польщі.

Як повідомив на своєму порталі інспекторат озброєння Міністерства національної оборони (МНО) Польщі, сформований українським "Спецтехноекспортом" і польською WB Electronics консорціум визнаний переможцем тендера на поставку керованих ракет середньої дальності Р-27Р1 класу "повітря-повітря" для винищувачів Міг-29 польських ВПС.

Як зазначають у польському військовому відомстві, українсько-польський консорціум представив найвигіднішу пропозицію, що відповідає всім вимогам техзавдання замовника.

Тендер на закупівлю керованих ракет середньої дальності Р-27Р1 класу "повітря-повітря" для винищувачів Міг-29 ВПС Польщі був оголошений у жовтні 2015 року. Згідно з його умовами, переможець має забезпечити до кінця листопада 2016 року виготовлення і поставку замовнику 40 ракет Р-27Р1 з радіолокаційним наведенням.

Тендер був відкритий для участі підрядників країн ЄС, Європейського економічного простору, а також країн, що мають угоди з Польщею чи ЄС про закупівлі у сфері гарантування безпеки і оборони.

Виробником авіаційних керованих Р-27 виступає українська ДАХК "Артем" - одне з провідних підприємств авіапрому та ОПК України, єдиний на території колишнього СРСР виробник керованих ракет середньої дальності класу "повітря-повітря" різних модифікацій, що застосовуються для озброєння всіх типів літаків Міг-29, Су-27, Су-30.

З 2012 року за рішенням уряду України 100-відсотковий держпакет акцій ДАХК "Артем" перебуває в управлінні держконцерну "Укроборонпром". У 2012-2013 рр. ДАХК "Артем" забезпечила реалізацію укладеного навесні 2012 року контракту обсягом близько $250 млн на постачання авіаційних керованих ракет середньої дальності класу "повітря-повітря" за замовленням Міністерства оборони Індії.

В умовах формованої в ОПК України нової промкооперації у зв'язку з довгостроковою зовнішньою військовою загрозою, ДАХК "Артем" готує створення нової наземної лінійки на базі авіаційної Р-27 з модернізованим двигуном і новими системами наведення: можливо оснащення ракети інфрачервоної (ІЧ) головкою наведення, напівактивною радіолокаційної (SARH), а також противорадіолокаційним дизайном (ARM).

Вхідне за рішенням уряду з грудня 2010 року до складу держконцерну "Укроборонпром" державне держрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство (ДДЗП) "Спецтехноекспорт" на сьогодні забезпечує реалізацію великих проектів у сфері ВТС, зокрема з США та Індією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА