11:29 08.07.2016

Правоохоронці затримали заступника голови МОЗ Василишина й посередника за хабарництво

2 хв читати
Правоохоронці затримали заступника голови МОЗ Василишина й посередника за хабарництво

Співробітники Служби безпеки України і Генеральної прокуратури затримали за хабарництво заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина, повідомив глава СБУ Василь Грицак.

"Результатом злагодженої роботи Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України стало затримання одного з високопоставлених чиновників - це заступник міністра охорони здоров'я Роман Василишин", - сказав він на спільній з генпрокурором брифінгу в п'ятницю в Києві.

За словами В.Грицака, Р.Василишин організував схему, за якою лікарі одного з відділень Олександрівської лікарні (Київ), очолюваної ним раніше, повинні були збирати з пацієнтів гроші за проведення операцій.

Крім того, як зазначив генеральний прокурор України Юрій Луценко, було затримано посередника заступника міністра Юрій Серняка.

"Загалом під час затримання і проведення обшуків ми вилучили понад 50 тис. доларів, 320 тис. грн та інші докази злочинної діяльності цих осіб", - сказав глава СБУ, уточнивши, що безпосередньо під час затримання у заступника міністра вилучили 38 тис. грн і 900 доларів.

Він додав, що Р.Василишин був затриманий під час отримання п'ятої хабара.

За словами глави СБУ, заступник міністра займався системним хабарництвом - поборами. "При цьому робив він це з особливим цинізмом", - наголосив В.Грицак.

Р.Василишин був призначений заступником міністра охорони здоров'я - керівником апарату МОЗ в листопаді 2015 року. До цього був головним лікарем Центральної міської клінічної лікарні Києва (ЦМКЛ, Олександрівська лікарня).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА