15:20 08.07.2016

Суд переніс допит Тарути у справі Штепи на 19 липня

2 хв читати
Суд переніс допит Тарути у справі Штепи на 19 липня

Червонозаводський районний суд Харкова переніс допит екс-голови Донецької обласної державної адміністрації Сергія Тарути як свідка у справі щодо екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, що планувалося провести у п'ятницю, 8 липня, в режимі відеоконференції.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", це пов'язано з тим, що допит планувався на 14:00, а на 15:00 у тому ж залі мало розпочатися засідання в іншій справі.

Тому за клопотанням адвоката суд переніс допит на 14:00 19 липня.

Під час п'ятничного засідання у справі Н.Штепи в суді були безпрецедентні заходи безпеки. На вході в зал бійці Нацгвардії у балаклаві з металошукачами перевіряли всіх присутніх на засіданні і оглядали їхні речі.

Як повідомлялося, 24 травня 2016 року суд також задовольнив клопотання захисту про допит екс-глави Донецької облдержадміністрації С. Тарути як свідка у режимі відеоконференції, і призначив допит на 8 липня.

Н.Штепа була заарештована 13 липня 2014 р. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України.

5 листопада 2014 р. колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила направити провадження за обвинуваченням Н.Штепи до апеляційного суду Харківської області для звернення до Вищого спеціалізованого суду України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності.

У мотивувальній частині постанови суд посилався на те, що злочини, які інкримінують Н.Штепі, відбувалися на території м. Слов'янська (Донецька область), тобто не в межах територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова. Крім того, свідки у справі живуть у Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може призвести до затягування строків розгляду справи.

ВССУ ухвалив постанову про розгляд справи стосовно Н.Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова.

4 лютого 2016 р. було прийнято рішення про початок судового розгляду заново зі стадії підготовчого засідання у зв'язку із зміною у складі колегії суддів. (Замість головуючого Дениса Чудовського, звільненого указом президента України Петра Порошенка за неправові рішення щодо активістів Революції Гідності, був призначений Віктор Єжов. А суддю Марину Миндареву (у зв'язку з тривалою хворобою) замінила Світлана Салайчук).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА