10:14 11.07.2016

У Києві борг за комунальні платежі перевищує 1 млрд грн

2 хв читати
У Києві борг за комунальні платежі перевищує 1 млрд грн

На сьогодні борги в Києві за житлово-комунальні платежі становлять понад 1 млрд грн, а підвищення тарифів може призвести до значного зростання цього боргу, заявив у неділю ввечері мер Києва Віталій Кличко.

"Це підвищення тарифів несе загрозу для житлово-комунальної системи. У місті Києві є, на жаль, борг за платежі - понад 1 млрд грн за житлово-комунальні послуги. Підвищення тарифів може призвести до кратного зростання цього боргу", - розповів Віталій Кличко в ефірі телеканалу "112.Україна".

Мер Києва зазначив, що, на його думку, допомогти населенню впоратися зі зростанням тарифів на ЖК послуги можна шляхом індексації та підвищення заробітних плат і пенсій.

Як повідомлялося, Київрада на пленарному засіданні 7 липня 2016 року ухвалила рішення ввести мораторій на підвищення з 1 липня тарифів на житлово-комунальні послуги.

Згідно з текстом рішення, мораторій на підвищення тарифів на електричну енергію, природний газ, теплову енергію та послуги водопостачання встановлюється до 1 жовтня 2016 року.

"Ми сподіваємося, що до цього часу і парламент, і уряд знайдуть спосіб зробити так, щоб тарифи були справедливими, такими, які люди зможуть оплачувати. Оскільки сьогодні дуже багато людей не в змозі платити за неймовірними рахунками, що призведе до зростання боргів населення і поставить під загрозу ефективну роботу житлово-комунального господарства", - сказав мер Києва Віталій Кличко.

Він додав, що для розробки і впровадження механізму виконання мораторію в Київраді буде створена робоча група.

У п'ятницю, 8 липня, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пропонує Київраді компенсувати зростання комунальних тарифів коштами з міського бюджету.

"У них є сьогодні бюджет розвитку 4 млрд грн. Якщо вони хочуть виділяти з міського бюджету мільярди гривень, щоб компенсувати вартість тарифів, це їхнє право, вони можуть це робити. У них сьогодні достатньо коштів, які вони можуть використовувати", - сказав прем'єр на прес-брифінгу в Києві в п'ятницю.

Він також наголосив, що міська влада Києва та інших населених пунктів може імпортувати дешевший газ для зменшення вартості комунальних тарифів.

В.Гройсман також запропонував столичній владі більш активно займатися питаннями підвищення енергоефективності для зменшення споживання енергоресурсів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА