14:29 11.07.2016

МВС заявляє про рейдерську атаку на мережу супермаркетів "Новус" в Україні

2 хв читати
МВС заявляє про рейдерську атаку на мережу супермаркетів "Новус" в Україні

Українсько-литовська група компаній "Новус" зазнала рейдерського захоплення майна на суму понад 1 млрд грн, повідомив радник міністра внутрішніх справ (МВС) України Михайло Апостол на своїй сторінці у Facebook.

"Унаслідок злочинних дій кола осіб, з використанням документів із підробленими підписами та печатками, внесено зміни до ЄДР (Єдиний держреєстр - ІФ) за співучасті реєстратора Баришівської сільради Київської області, переоформлено повністю корпоративні права компанії, яка має найбільші інвестиції Литовської республіки в Україні", - написав М.Апостол.

За його словами, з метою протидії захопленню компанії "Новус" був здійснений терміновий виїзд представників МВС, власників та юристів компанії до Баришівки, залучено голову райдержадміністрації та сільради, у зв'язку з ризиком перепродажу аферистами активів компанії.

"Лише в результаті оперативного втручання міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та посла Литовської Республіки в Україні нам вдалося припинити злочинну схему захоплення іноземних активів в Україні... корпоративні права було повернуто справжньому власнику. Відкрито кримінальне провадження, розпочато слідчі дії", - повідомив радник міністра.

ТОВ "Новус Україна" виступає керуючою компанією мережі гіпер- і супермаркетів Novus та магазинів "Novus Експрес" (формат "біля дому") в Україні. Перший супермаркет Novus було відкрито в країні у 2008 році.

Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців на 11 липня 2016 року, власником із часткою 100% у статутному капіталі ТОВ була "Консул Трейд Гаус" (Вільнюс, Литва).

Статутний капітал ТОВ "Новус Україна" на 6 квітня 2015 року становив 417,625 млн грн.

Згідно з даними веб-сайта компанії, на кінець 2015 року ТОВ "Новус Україна" налічувало 30 магазинів мережі з площею торговельних залів від 800 кв. м. до 8 тис. кв. м у Києві та Київській області, Севастополі, Миколаєві, Черкасах, Тернополі, Рівному та Рівненській області, Житомирській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До 15 років позбавлення волі засуджено інформатора РФ, який повідомляв про позиції ЗСУ біля Бахмута

ВР має намір передати Міноборони і Генштабу ЗСУ повноваження Кабміну про передислокацію військових частин

Унаслідок авіаудару по Слатину в Харківській області поранена мирна жителька

ВР має намір дозволити поновлювати колишні військові звання офіцерам, до яких застосовували дисциплінарні стягнення

Росіяни посилюють атаки, щоб вийти на межі Луганської області, - 3 ОШБр

ВР схвалила створення Національної установи розвитку

ВР підтримала законопроєкт про "клуб білого бізнесу" в 2-му читанні

За держзраду заочно засуджено двох екскерівників МВС України з Криму

ВР дозволила місцевим радам фінансувати Сили оборони

"Харківобленерго" відновило електропостачання понад 2 тис. споживачів, які залишилися без світла через обстріли

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА