12:43 12.07.2016

Чеська UJV Rez розробить дані для коригування ТЕО будівництва 3-го і 4-го блоків ХАЕС

2 хв читати

UJV Rez a. s. (Чехія) розробить вихідні дані для коригування ТЕО будівництва 3-го і 4-го блоків Хмельницької АЕС щодо технічних характеристик, конструкції і показників надійності реакторної установки ВВЕР-1000 Skoda JS і проектних рішень стосовно систем безпеки.

Згідно з повідомленням держпідприємства "НАЕК "Енергоатом" у "Віснику державних закупівель", вартість укладеного 30 червня 2016 року контракту становить EUR 272,6 тис. (без ПДВ).

UJV Rez також оцінить рівень безпеки енергоблока для режимів нормальної експлуатації, проектних і важких аварій.

Розроблені дані чеська компанія має надати до листопада 2016 року.

"Енергоатом" зазначає, що узгодження змінених матеріалів ТЕО надасть можливість прийняти остаточне рішення Кабінетом Міністрів України, а також нові законодавчі акти щодо розміщення, проектування та будівництва третього і четвертого блоків ХАЕС.

У тендерній документації також наголошується, що основним варіантом палива для блоків ВВЕР-1000 Skoda JS проектним терміном експлуатації 50 років передбачаються збірки Westinghouse, а в якості альтернативного палива – ТВЗ виробництва ВАТ "ТВЕЛ" (РФ).

У торгах також узяли участь ТОВ "Енергоризик" (Київ) з ціновою пропозицією 9,88 млн грн (з ПДВ).

Як повідомлялося, в листопаді 2015 року президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський повідомив, що чеська Skoda підтвердила готовність до участі у завершенні будівництва 3-го і 4-го блоків Хмельницької АЕС шляхом виробництва двох комплектів реакторних установок. Переговори зі Skoda почалися після денонсації Верховною Радою угоди про завершення будівництва Х3/Х4 спільно з РФ. За словами голови "Енергоатому", реалізація цього проекту на ХАЕС обійдеться Україні в суму близько EUR4 млрд.

Наприкінці січня 2016 року колишнє керівництво Міненерговугілля направило НАЕК "Енергоатом" і НЕК "Укренерго" листа про необхідність додаткового вивчення доцільності завершення будівництва Х3/Х4 на наявних конструкціях.

У Міненерговугілля також вважали за необхідне додатково проаналізувати ризик залучення до будівництва блоків чеської Skoda JS, оскільки власником цієї компанії є російська компанія (ВАТ "Об'єднані машинобудівні заводи" - ІФ).

"Енергоатом" є оператором усіх чотирьох АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА