14:31 13.07.2016

Суд дозволив заочне розслідування справи колишнього київського прокурора Бевза, підозрюваного у злочинах проти єромайданівців

2 хв читати
Суд дозволив заочне розслідування справи колишнього київського прокурора Бевза, підозрюваного у злочинах проти єромайданівців

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України і дозволив здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього прокурора прокуратури м. Києва, якого підозрюють у скоєнні злочинів проти учасників акцій протесту під час Революції Гідності.

Як повідомляє в середу управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, таке рішення суд прийняв 8 липня 2016 року. Колишній прокурор прокуратури Києва підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України.

"Під час досудового розслідування встановлено, що колишній прокурор прокуратури. Києва вчинив зловживання владою і службовим становищем, а саме у заподіянні значної шкоди у вигляді порушення законних прав, свобод та інтересів громадян України, а також державі в особі Генеральної прокуратури України у вигляді підриву авторитету державного органу, службового підроблення та притягнення завідомо невинних осіб до кримінальної відповідальності, поєднаної з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, 4 січня 2016 року, прокуратура повідомила про підозру за фактом переслідування євромайданівців колишньому прокурору столичної прокуратури Олександру Бевзу, який з вересня 2013р обіймав посаду слідчого, прокурора прокуратури м. Києва.

За повідомленнями громадських активістів, після Революції Гідності О. Бевз усупереч положенням закону про люстрацію перейшов на роботу до Генеральної прокуратури України, однак пізніше був звільнений.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА