12:15 18.07.2016

РФ наразі не дала згоду на передання Україні ув'язнених, які відбувають покарання в Криму

2 хв читати
РФ наразі не дала згоду на передання Україні ув'язнених, які відбувають покарання в Криму

Переговори щодо передання Україні українських ув'язнених, які відбувають покарання в окупованому РФ Криму, ще тривають, російська сторона не дала "згодио" для реалізації цього передання, зазначають у Міністерстві юстиції України.

"Ми надіслали листа, я підписала, в ньому ми поінформували російську сторону, що готові прийняти всіх і розмістити (українських ув'язнених, які відбувають покарання на території Криму - ІФ). І після цього наш омбудсмен і російський омбудсмен продовжують переговори",- сказала перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова в понеділок в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на уточнювальне запитання про те, чи йдеться про переговори лише у форматі двох омбудсменів, перший заступник міністра юстиції сказала: "На цьому етапі-так. Можливо, вже підключилися на іншому рівні, але про це у мене інформації немає".

Вона наголосила, що в цьому питанні має бути "комплексне рішення", що перебуває не лише в повноваженнях омбудсменів. "Потім проговорюватимуться механізми (передання та розміщення - ІФ), якщо, дай Бог, у них це рішення буде все-таки прийнято",- додала Н.Севостьянова.

"Тобто, щодо кримського питання ми очікуємо їхньої офіційної позиції. Було висловлено побажання (з боку РФ - ІФ), але поки що для реалізації цього побажання жодних дій не зроблено",- пояснила вона.

Перший заступник міністра зазначила, що складно говорити про тимчасові рамки передання; українська сторона готова розпочати процес у будь-який момент. "Будемо дивитися, як вони відреагують. На мою думку, там немає нічого складного: Якщо є політична згода, то можна розпочати процес. Нам головне розуміти, чи це реально рішення вищого керівництва чи це була декларація омбудсмена заради реалізації якихось тимчасових інтересів, щоб показати Росію краще в світі", - розповіла Н.Севостьянова.

Що стосується питання про можливу видачу Україні політичних в'язнів, зокрема, Станіслава Клиха і Миколи Карпюка, що перебувають на території РФ, то за словами Н.Севостьянової, позитивних новин наразі теж немає. "На жаль, за всім тим, кому запущені процедури (про видачу конвенції по - ІФ), наразі немає жодної додаткової інформації",- сказала заступник міністра.

"Ми стосовно всіх політв’язнів, стосовно кого є рішення суду, за згодою їх або їхніх родичів на передання за конвенцією, запустили процедури. Терміни у РФ (для прийняття рішення - ІФ) не обмежені", додала - Н.Севостьянова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА