14:31 19.07.2016

Мін'юст здійснює оцінку вартості будівництва нового СІЗО натомість Лук'янівського в Києві

2 хв читати
Мін'юст здійснює оцінку вартості будівництва нового СІЗО натомість Лук'янівського в Києві

Міністерство юстиції України проводить оцінку вартості будівництва нового замість Лук'янівського слідчого ізолятора в Києві і визначить інвестора для реалізації проекту до 2017 року.

"Зараз ми проводимо оцінку того, у скільки може обійтися будівництво нового ізолятора", - сказала перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова журналістам під час відвідин Лук'янівського СІЗО у вівторок.

Вона зазначила, що Польща надала Україні плани своїх СІЗО, які можуть використовуватися при будівництві нових установ в Україні.

Мін'юст розраховує до 2017 року визначитися з інвестором, який буде готовий побудувати нове СІЗО за межами Києва, а потім отримає можливість побудувати об'єкти на території Лук'янівського СІЗО площею 2,96 га.

Н.Севостьянова заявила, що нове СІЗО може бути побудовано на землях Державної пенітенціарної служби, зокрема, в Бучі та Коцюбинському.

Заступник міністра повідомила, що максимальна сума, яка може знадобитися для спорудження нового СІЗО - 30 млн грн.

Н.Севостьянова додала, що про свою зацікавленість в участі у проекті заявили 5-6 інвесторів, половина з них - іноземні компанії.

Раніше у Мін'юсті допускали, що Лук'янівське СІЗО може переїхати під м. Ірпінь (Київська обл.), де розташована ділянка Держпенітенціарної служби.

У Мін'юсті також заявляли про намір виставити на продаж Лук'янівське СІЗО.

Основна будівля Лук'янівського СІЗО (раніше Лук'янівська в'язниця, Лук'янівський тюремний замок) побудована в 1859-1862 рр.

Серед відомих в'язнів – екс-прем'єр України Юлія Тимошенко і екс-глава МВС Юрій Луценко.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА