11:35 20.07.2016

Суд заарештував першого заступника голови ОПЗ Щурикова з правом застави

3 хв читати
Суд заарештував першого заступника голови ОПЗ Щурикова з правом застави

Солом’янський районний суд міста Києва на засіданні в середу обрав першому заступнику голови правління ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) Миколі Щурикову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 днів із правом внесення застави у розмірі 40 млн 584 тис. грн.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на судовому засіданні в середу вранці слідчий суддя оголосив своє рішення, яким частково задовольнив клопотання прокурорів Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) і Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Зокрема, суд заарештував М.Щурикова терміном на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 40 млн 584 тис. грн.

Водночас представники САП і НАБУ просили про заставу в розмірі 205 млн 1 тис. грн.

Сам затриманий повідомив журналістам після оголошення судового рішення, що у нього немає коштів для внесення застави.

Цей запобіжний захід Антикорупційна прокуратура обґрунтовує тим, що тримання під вартою М.Щурикова не дозволить йому чинити тиск на свідків, що проходять у справі стосовно нього, і не дасть йому можливості сховатися від слідства, поїхати за межі України.

За словами представника Антикорупційної прокуратури, М.Щурикова було затримано і йому оголошено підозру у скоєнні особливо тяжкого кримінального злочину - розтрата майна ОПЗ в особливо великих розмірах за попередньою змовою з групою осіб, з використанням службового становища на суму понад 205 млн 181 тис. грн.

Першого заступника голови ОПЗ підозрюють у тому, що підписував договори з господарськими суб'єктами про купівлю природного газу за завищеними цінами. Прокурор зазначив, що за такий злочин, згідно з українським законодавством, передбачено позбавлення волі терміном понад десять років.

Під час судового засідання відзначалося, що М.Щуриков уже три дні перебуває на волі.

Сам перший заступник голови ОПЗ під час судового засідання розповів, що на його адресу вже надходили погрози, але він готовий доводити, що всі підозри необґрунтовані. "Я йтиму до кінця. Ніхто втікати нікуди не буде, потрібен арешт - значить нехай буде арешт. Мені боляче і прикро від того, що тут відбувається", - сказав М.Щуриков.

Як повідомлялося, 14 липня керівник САП Назар Холодницький повідомив, що заступника голови правління НАК "Нафтогаз" - голову наглядової ради ОПЗ Сергія Перелому та заступника директора ОПЗ М.Щурикова затримано у справі про розтрату коштів підприємства.

За його словами, слідство встановило, що в травні 2015 року у першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України", який є також головою наглядової ради ОПЗ, "виник намір на розтрату коштів зазначеного товариства на користь "Укрнафти". Керівник САП розповів, що через компанію "Енергоальянс" було здійснено закупівлю природного газу на суму 250 млн грн за необґрунтовано завищеними цінами проти середньоринкових. "Із метою реалізації зазначеного наміру Перелома вступив у змову з першим заступником директора ОПЗ Щуриковим... У період із травня по грудень 2015 року зазначені особи розтратили майно, а саме грошові кошти ОПЗ шляхом зловживання своїм становищем і підписанням договорів на постачання природного газу за свідомо завищеними цінами на суму 205 млн 181 тис. 133 грн",- повідомив Н.Холодницький.

САП просила суд обрати запобіжний захід для затриманих у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 205 млн 1 тис. грн.

18 липня Солом’янський райсуд Києва обрав С.Переломі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 80 млн грн, сам же чиновник заявив, що не має таких коштів і подаватиме апеляцію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

У Дніпрі дев'ять постраждалих після ракетної атаки

19 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА