20:01 20.07.2016

Радник глави СБУ називає чотири основні версії вбивства Шеремета, разом із замахом на Притулу

2 хв читати
Радник глави СБУ називає чотири основні версії вбивства Шеремета, разом із замахом на Притулу

Київ. 20 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Радник глави Служби безпеки України Юрій тандем назвав чотири основні версії вбивства журналіста Павла Шеремета, які відпрацьовуються слідством: професійна діяльність, особисті мотиви, російський слід і замах на керівника "Української правди" Олену Притулу.

"Для нас розкриття цього злочину є принциповим. МВС і Генеральна прокуратура за фактом вбивства порушили кримінальну справу. Розглядається 4 основних версії: професійна діяльність, неприязнь у відносинах або особисті мотиви, російський слід (дестабілізація ситуації), замах на Олену Притулу", - написав Ю.Тандит в середу на своїй сторінці в Фейсбук.

Також він поінформував, що, за попередніми даними, використовувалося вибуховий пристрій з дистанційним керуванням, яке було прикріплено під водійським сидінням.

"Ми можемо говорити про мотиви, про які вже сказав Грицак (глава СБУ Василь Грицак- ІФ) - дестабілізація ситуації в Україні", - написав радник керівника спецслужби.

Він також закликав "псевдоправдолюбців не використовувати цю трагедію на користь собі " і не піаритися на смерті людини.

Як повідомлялося, в середу, 20 липня, в результаті вибуху автомобіля на перехресті вулиць І.Франка та Богдана Хмельницького загинув відомий журналіст П.Шеремет. Вибух стався о 7:45, коли П.Шеремет їхав в автомобілі. За даними ЗМІ, автомобіль належав керівнику "Української Правди" Олені Притулі, але її в машині не було.

В результаті вибуху загинув тільки П.Шеремет, на дорозі утворилася воронка діаметром 50 см.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що назвав загибель П.Шеремета вбивством у результаті дії вибухового пристрою.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА