13:19 21.07.2016

Україна розраховує на позитивне рішення МВФ щодо кредитного транша в серпні

2 хв читати
Україна розраховує на позитивне рішення МВФ щодо кредитного транша в серпні

Україна розраховує, що рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) на засіданні в серпні ухвалить позитивне рішення щодо відновлення фінансування кредитної програми, повідомив журналістам міністр фінансів Олександр Данилюк у четвер.

За його словами, до моменту засідання Україна зможе вирішити решту технічних питань.

"Ми дуже багато зробили. Думаю, в серпні буде рада директорів і буде позитивне рішення", - сказав О.Данилюк.

При цьому міністр зазначив, що не ухвалені парламентом закони не мають принципового значення для відновлення програми, але кількість таких законопроектів є тривожним сигналом.

За оцінкою глави Мінфіну, затримка з ухваленням рішення МВФ не вплине на курс гривні. "Я не бачу жодних передумов для того, щоб курс якось реагував. Ситуація з резервами досить стабільна", - сказав він

Під час форуму на тему "100 днів уряду: перші оцінки та подальші очікування" глава Мінфіну зазначив, що для нього викликом є нереалістичний "штучний" бюджет на поточний рік, а не відносини з МВФ.

Говорячи про перспективу змін у бюджетній сфері, він наголосив, що "не можна фінансувати нереформовані сфери", зокрема сферу охорони здоров'я.

Відкрита в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,11 млрд за поточним курсом) із першим траншем у $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,63 млрд) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,61 млрд).

Україна змогла отримати лише перші два транші. Частина першого в розмірі $2,7 млрд пішла уряду для підтримки держбюджету, тоді як одержувачем інших коштів традиційно став Нацбанк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА