16:13 24.07.2016

У горах Грузії знайдено тіло загиблого альпініста, імовірно, з України

1 хв читати
У горах Грузії знайдено тіло загиблого альпініста, імовірно, з України

Грузинські рятувальники виявили на горі Ушба (Местийський район у регіоні Верхньої Сванетії на північному заході Грузії) тіло молодого альпініста, імовірно, громадянина України, повідомляють грузинські ЗМІ в неділю.

За інформацією Агентства з управління надзвичайними ситуаціями МВС Грузії, рятувальникам довелося працювати у важких умовах, щоб спустити тіло загиблого вниз.

Припущення, що загиблим міг бути український альпініст, частково підтвердила гід Наталія Ніколашина. "Про загибель Ігоря (так, мабуть, звали загиблого - ІФ) я дізналася від наших спільних друзів. Він був сильним і досвідченим альпіністом. Разом з ним ми в травні були в Казбегі, звідки група збиралася піднятися на Ушбу", - розповіла Н. Ніколашина в ефірі телекомпанії "Руставі 2".

Вона зазначила, що досі не знала, знайшли Ігоря чи ні.

Ушба - одна з вершин Великого Кавказу, розташована за 1,5 км на південь від кордону з Росією (Кабардино-Балкарія). Це дуже красивий і водночас суворий гірський масив Кавказу, що складається з 2-х вершин - Північної (4690м) і Південної (4710м). Завдяки своєму крутому профілю і нестабільній погоді, Ушба, на думку багатьох альпіністів, є найскладнішою для підйому вершина на Кавказі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА