09:44 25.07.2016

Правопорядок під час хресної ходи у Києві забезпечуватимуть 4,5 тис. поліцейських

3 хв читати
Правопорядок під час хресної ходи у Києві забезпечуватимуть 4,5 тис. поліцейських

Безпека хресної ходи у Києві будуть забезпечувати близько 4,5 тис. співробітників поліції, повідомила глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.

"Наше головне завдання, щоб під час хресної ходи не допустити будь-яких провокацій, а найголовніше, щоб ми, як поліцейські забезпечували громадський порядок і безпеку... У Києві під час хресної ходи безпеку гарантуватимуть близько 4,5 тис. поліцейських", - повідомила Х. Деканоїдзе.

За її словами, після нещодавнього вбивства журналіста Павла Шеремета в центрі Києва розглядалася доцільність проведення в місті масових заходів. "Ми максимально залучатимемо наші сили, щоб це минуло тихо і спокійно", - додала вона.

Як повідомлялося, загальнонаціональна хресна хода з молитвою за мир в Україні розпочалася 3 липня на сході країни, зі Святогірської лаври, а 9 липня – на заході країни, з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування Дня Хрещення Русі, учасники обох походів зустрінуться в Києві на Володимирській гірці і разом пройдуть до Києво-Печерської лаври, де відбудеться урочисте богослужіння. 28 липня на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври буде звершено урочисту божественну літургію.

У Національній поліції повідомили, що в межах Київської області хресна хода йтиме з Полтавської області через населені пункти Олексіївка – Яготин – Березань – Лебедин – Бориспіль – Київ та з Житомирської області через населені пункти Ставок – Ситняки – Макрів – Колонщина – Дмитрівка – Київ. Очікується, що територією Київської області хресна хода пройде з 22 до 26 липня, супроводжуватимуть її та забезпечуватимуть охорону громадського порядку 600 поліцейських, а також сили Національної гвардії України.

У п'ятницю, 22 липня, міська рада Борисполя (Київська обл.) заборонила Всеукраїнську хресну ходу миру, любові та молитви за Україну, організовану Українською православною церквою (Московського патріархату), через територію міста.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко в суботу заявив, що правоохоронні органи докладуть усіх зусиль для забезпечення мирного характеру хресної ходи в Києві 28 липня, будуть введені посилені заходи безпеки.

За його словами, усіх паломників перевірятимуть за допомогою металошукачів, також буде паспортний режим, - "щоб не було іноземців та провокаторів".

Генпрокурор також звернувся до патріотичних організацій, які так чи інакше хочуть протистояти цій ході, з пропозицією про участь 28 липня в українському заході, ініційованому патріархом Філаретом. "Так можна продемонструвати свою українську позицію та показати, що в Україні є потужна українська церква",- сказав він. "Як генеральний прокурор я зобов'язаний забезпечити людям право на їхні конституційні дії, зокрема на будь-яку ходу... Я з повагою ставлюся до будь-яких конфесій та їхнього права молитися за Україну, хоча по-людськи не зовсім розумію, чому молитися за мир треба в країні, яка є жертвою агресії, а не в країні-агресорці",- додав генпрокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА