12:13 26.07.2016

За маршрутом проходження хресної ходи УПЦ (МП) знайдено дві закладки бойових гранат Ф-1 і димові шашки

2 хв читати

Кінологи Національної поліції виявили на узбіччі дороги за маршрутом проходження організованого Українською православною церквою (Московського патріархату) хресної ходи в Києво-Святошинському районі Київської області два муляжі вибухових пристроїв і дві закладки бойових гранат з димовими шашками, повідомляє народний депутат з фракції "Народний фронт", радник глави МВС Антон Геращенко.

"Закладки бойових гранат типу Ф-1 були виявлені в 3-5 метрах від узбіччя і у разі вибуху становили реальну загрозу учасникам хресної ходи. На місці виявлення вибухових пристроїв працюють вибухотехніки з використанням робота-сапера", - написав А. Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

За його словами, задля запобігання можливого терористичного акту, представникам УПЦ (МП) запропоновано пересадити учасників хресної ходи на автобуси. "Національна поліція сподівається на розсудливість представників Московського патріархату в питаннях гарантування безпеки учасників хресної ходи і на прийняття пропозиції доставити учасників хресної ходи на місце священнослужіння автомобільним транспортом", - написав А. Геращенко.

Радник глави МВС також зазначив, що "істерія, створена в українському суспільстві у зв'язку з проведенням хресної ходи Московського патріархату, досягає свого апогею" і наголосив, що головним завданням МВС у цій ситуації залишається гарантування громадської безпеки та недопущення жертв і поранень.

У прес-службі Національної поліції Київській області у вівторок повідомили, що за маршрутом руху хресної ходи "поблизу села Капітанівка в Києво-Святошинському районі знайдено кілька предметів, схожих на вибухонебезпечні". За інформацією прес-служби, на ці предмети зреагували службові собаки. Наразі на місце виїхали вибухотехниіки, щоб встановити, чи є ці предмети дійсно вибухонебезпечними, якщо так – то знешкодити їх.

У главку наголосили, що через цю місцевість пролягає маршрут хресної ходи.

Поліція попередила учасників процесії про виявлення таких предметів, але рішення про те, чи змінювати маршрут, приймають самі учасники ходи.

Як повідомлялося, вранці до поліції столиці надійшли два анонімних повідомлення про те, що за маршрутом хресної ходи в Святошинському районі Києва в напрямку м. Бориспіль, закладена вибухівка. "Фахівці-вибухотехніки та представники структурних підрозділів поліції ретельно обстежують зазначені анонімом місця та прилеглу територію... Правоохоронці вживають відповідних заходів щодо встановлення особи, яка повідомила про мінування", - повідомили в поліції.

Організована УПЦ (МП) хресна хода почалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни, з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування Дня Хрещення Русі, учасники обох походів зустрінуться в Києві на Володимирській гірці і разом пройдуть до Києво-Печерської лаври, де буде звершено урочисте богослужіння.

На території Київської області хресна хода проходитимез 22 до 26 липня. Міська рада р. Борисполя заборонила хресну ходу територією міста, учасники ходи пішли до Києва в обхід.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

12 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Окупанти за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області, внаслідок ракетного удару загинула жінка

Оккупанты за минувший день обстреляли 10 громад Сумской области, в результате ракетного удара погибла женщина

Українські чоловіки з посвідкою на проживання і роботою зможуть залишатися в Німеччині - Шольц

Швейцарія перемогла в "Євробаченні-2024", Україна посіла 3 місце

ШВЕЙЦАРІЯ ПЕРЕМОГЛА В "ЄВРОБАЧЕННІ-2024". УКРАЇНА ПОСІЛА 3 МІСЦЕ

Частина української делегації у фіналі "Євробачення-2024" одягнена у футболки "Free Azovstal Defenders"

До складу нацжюрі "Євробачення-2024" увійшли Alyosha, Горова, Коляденко, Томільченко і Нагорняк

Нацжурі України на "Євробаченні-2024" поставило найвищі бали Швейцарії, Ірландії та Швеції

ЦАХАЛ закликає евакуюватися жителів Гази, які залишилися в Рафасі, напередодні розширення військової операції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА