12:15 26.07.2016

Нацполіція і Нацгвардія заблокували прохід хресної ходи вулицях Києва у зв'язку з виявленням бойових гранат

2 хв читати
Нацполіція і Нацгвардія заблокували прохід хресної ходи вулицях Києва у зв'язку з виявленням бойових гранат

Сили Національної поліції України та Національної гвардії України заблокували прохід хресної ходи вулицями Києва у зв'язку з виявленням бойових гранат і муляжу мін, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Виявлені з ранку муляжі мін і реальні бойові закладки з гранатами не залишили у нас сумнівів у реальності погроз і провокацій. Силами Нацполіції і Нацгвардії - МВС заблокував прохід ходи вулицями Києва. Безпека громадян вища від релігійних ритуалів", - написав А. Аваков на Facebook у вівторок.

Він наголосив, що в поточній ситуації керується категоріями не релігійних ритуалів, а категоріями пріоритету громадської безпеки.

"Саме тому сьогодні, отримавши відповідну інформацію, задля запобігання можливим терористичним погрозам і провокаціям навколо хресної ходи Православної церкви (МП) я дав вказівки втрутися в порядок анонсованої організаторами ходи містом Києвом", - пояснив міністр.

Раніше у вівторок народний депутат з фракції "Народний фронт", радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що кінологи Національної поліції виявили на узбіччі дороги шляхом проходження організованої Українською православною церквою (Московського патріархату) хресної ходи в Києво-Святошинському районі Київської області два муляжі вибухових пристроїв і дві закладки бойових гранат з димовими шашками.

"Закладки бойових гранат типу Ф-1 були виявлені в 3-5 метрах від узбіччя і у разі вибуху становили реальну загрозу учасникам хресної ходи. На місці виявлення вибухових пристроїв працюють вибухотехніки з використанням робота-сапера", - повідомив А. Геращенко.

У відділі комунікації поліції м. Києва також поінформували, що під час перевірки правоохоронці виявили кілька небезпечних предметів, зокрема: в напрямку міста Бориспіль виявлена обрізана каністра, в якій службова собака відчула запах вибухової речовини. Фахівці вилучили з каністри дві гранати "Ф-1", два запали до них і "РДГ" (ручна димова граната).

Крім цього, у Святошинському районі в напрямку Житомира правоохоронці також виявили предмети, зовні схожі на вибухові пристрої. Під деревом, у траві лежала обрізана пластикова пляшка з двома предметами, зовні схожими на гранати, запали до них і "РДГ". Все вилучене направлено на дослідження.

"У зв'язку з перевіркою фахівцями вибухотехнічної служби зазначених місць, рух хресної наразі призупинено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА