18:23 27.07.2016

Визначення міста, де відбудеться Євробачення-2017, відкладено за погодженням з інспектором ЄМС і генпродюсером конкурсу

3 хв читати
Визначення міста, де відбудеться Євробачення-2017, відкладено за погодженням з інспектором ЄМС і генпродюсером конкурсу

Остаточний вибір українського міста, де в наступному році відбудеться пісенний конкурс "Євробачення-2017", відкладено за погодженням з інспекторами Європейської мовної спілки (ЄМС), генеральним продюсером "Євробачення" Юном Улла Санд (Jon Ola Sand) і спостерігачем від наглядової ради "Євробачення" Надею Буркхард (Nadja Burkhardt), заявляє гендиректор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія.

За його словами, Київ, Дніпро і Одеса, які пройшли у фінал конкурсу, "показали просто фантастичне прагнення до прийому великого європейського шоу". "Кожне з міст має свої недоліки. У когось вони технічні чи технологічні. У когось - фінансові. У когось навіть політичні", - написав З.Аласанія на своїй сторінці в соцмережі Facebook в середу.

"Всі ті, хто займається конкурсом в Європі та Україні - ЄМС, НТКУ (який є прямим і єдиним партнером ЄВС в Україні), Організаційний комітет (до якого входить Кабмін майже в повному складі та очолює його прем'єр-міністром країни) - всі ми не хотіли б діяти поспіхом, а хотіли б отримати більше подробиць ... Ось, щоб зважити все це - остаточний вибір і відкладено ... Час ще трохи терпить, ми не дуже вибиваємося з графіка, який склали собі самі ", - додав гендиректор НТКУ.

За словами З.Аласанія, інспектори ЄМС і представники "Євробачення" були в Україні два дні, за які ознайомилися з усіма трьома містами і локаціями, "залишилися задоволені та зрозуміли затримку, тому що і самі хотіли б деталей".

Крім того, гендиректор НТКУ наголосив, що буде особисто підписувати угоду з ЄМС, і тому він хотів би бути впевненим в тому, що може відповідати за кожне написане в ньому слово.

З.Аласанія також повідомив, що представникам міст-претендентів запропоновано уточнити проблемну інформацію. "Ви, будь ласка, уточніть про готелі - щось замало місць. А ви, панове, будь ласка, напишіть докладніше про свої стосунки з місцевою владою і опозицією - чи не перешкодять вашим запланованим витратам ваші бюджетні суперечки. А ви, панове, точніше розкажіть про інші світового рівня спортивній події на локації у той самий час - перетинаємося, схоже. І все разом, панове, давайте ретельніше пропишемо фінансові гарантії від ваших міст", - написав він.

"Кожна команда на чолі з мерами міст просто сама себе перевершила, показуючи місто і локації. Це були справжні змагання ... Не так давно навіть уявити такого не можна було, щоб мери і гадки не мали (і досі не мають), хто ж переможе. Усі питання "вирішили б", ви ж знаєте. А ви кажете, нічого в країні не змінюється ", - резюмував З.Аласанія.

Як повідомлялося, раніше Міністерство культури України заявило про перенесення на невизначений термін обрання міста-переможця на проведення "Євробачення-2017", назвавши причиною перенесення затримку з фінансовими гарантіями, не уточнивши, якими саме. Пізніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що український уряд дав ЄСС гарантії в розмірі EUR15 млн для підготовки і проведення пісенного конкурсу.

Українська співачка Джамала (Jamala) з піснею "1944" перемогла в фіналі пісенного конкурсу "Євробачення 2016", у Стокгольмі (Швеція).

Заявки на проведення конкурсу подали шість українських міст - Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Харків і Херсон. У фінал конкурсу на право проведення "Євробачення-2017" вийшли три міста - Київ, Дніпро і Одеса.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА