18:36 28.07.2016

Дегтярьов відновлений на посаді генконструктора-гендиректора КБ "Південне"

2 хв читати

Державне космічне агентство України (ДКАУ) відновило на посаді звільненого у лютому генконструктора-гендиректора ДП "КБ "Південне" (КБП, Дніпро), повідомила в четвер прес-служба підприємства.

Згідно з повідомленням, О.Дегтярьов відновлений на посаді генконструктора - гендиректора ДП "КБ "Південне" (генерального директора відповідно до Статуту ДП "КБ "Південне" від 25 січня 2016 року) наказом ДКАУ N 13-КП від 20 липня.

Як випливає з розміщеного на сайті КБП наказу ДКАУ, О.Дегтярьов відновлений на посаді на підставі рішення Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровськ (сьогодні м. Дніпро - ІФ) від 25 травня N 207/+1599/16ц.

"Наказ щодо підприємства про вступ на посаду №1935 підписаний О.В.Дегтярьовим 28 липня", - повідомляє прес-служба.

У лютому ДКАУ повідомило про звільнення генконструктора-гендиректора О.Дегтярьова, який очолював КБП з вересня 2010 року за рекомендацією Держфінінспекції України (ДФІУ). Агентство також повідомило, що, з огляду на великий професійний досвід і заслуги О.Дегтярьова, йому була запропонована посада генконструктора КБП. Тоді ж ДКАУ повідомило про ухвалене рішення з розділення посад генконструктора-гендиректора КБП і оприлюднило плани про призначення гендиректора підприємства за підсумками публічного кадрового конкурсу.

Конкурс на посаду гендиректора КБ "Південне" був оголошений МЕРТ 7 червня. Відбір кандидатів розпочато 12 червня, оголошення підсумків кадрового конкурсу планувалося до 10 серпня. У липні конкурсна комісія повідомила, що "у зв'язку з рішенням суду про поновлення на посаді керівника підприємства, комісією прийнято рішення продовжити конкурсний відбір на посаду керівника ДП "КБ "Південне" до 31 серпня (після закінчення дії угоди з керівником підприємства) і призначити чергове засідання комісії на 1 вересня ".

ДП "КБ "Південне" ім. М.К. Янгеля" - основний науковий центр України, який володіє передовими космічними технологіями, вагома частина продукції і послуг компанії постачається на експорт, зокрема в країни ЄС і США.

Люмобир Сабадош, який очолював ДКАУ із серпня 2015 року замість звільненого за власним бажанням Олега Уруського, розпорядженням уряду №538-р від 22 липня звільнений з посади глави відомства. Причини звільнення в розпорядженні не вказані.

За даними ДКАУ, одним із пріоритетних завдань ракетно-космічної галузі на найближчу перспективу визначено старт практичної реструктуризації держпідприємств галузі.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА